Kako se muškarci prirodno nose s erektilnom disfunkcijom?

Ovaj odgovor može sadržavati osjetljive slike. Kliknite sliku da biste je odmaglili.

Disfunkcija erekcije nije stvar za smijeh. Može pogoditi bilo kojeg muškarca bilo koje dobi, ali naravno, mnogo je zastupljeniji među starijim muškarcima. Jednom kad napuniš četrdeset, sve je veća vjerojatnost da patiš od ED. Važno je, međutim, razumjeti da nije svaki slučaj seksualne disfunkcije problem s ED.

Evo nekoliko najčešćih uzroka erektilne disfunkcije:

Dijeta, vježbanje i životni stil

Tužna je istina da je u značajnom broju slučajeva erektilna disfunkcija stanje koje sami sebi postavljamo. Čak i kad ove stvari nisu izravni uzrok ED, gotovo je sigurno da oni pridonose čimbenicima koji pogoršavaju vaše stanje.

Ovo je velika, opsežna kategorija koja pokriva puno terena, ali ukratko, evo što trebate znati.

Ako jedete puno lisnatog zelja, cjelovitih žitarica, kamenica, lubenice i borovnica (većina bilo kojeg voća zaista će uspjeti), pomoći ćete svom tijelu da pruži sve što mu je potrebno za poboljšanje kvalitete erekcije, a istovremeno izrezujete prerađenu hranu, cigarete i alkohol će pružiti daljnje blagodati.

Dodajte zdravu dozu vježbanja najmanje tri puta tjedno i na dobrom ste putu ka boljem seksualnom zdravlju!

Lijekovi koje uzimate

Gotovo ste sigurno vidjeli razne lijekove koji se reklamiraju na televiziji. Smiješan dio tih oglasa jest da provode gotovo toliko vremena razgovarajući o nuspojavama svojih najnovijih "čudesnih lijekova" kao i o navodnim prednostima.

Nažalost, mnogi lijekovi koji su danas na tržištu, a koji su dizajnirani za liječenje različitih stanja, imaju nuspojave koje uključuju pogoršanje spolnih performansi muškaraca. Najčešći su od njih lijekovi za krvni tlak, ali postoje i mnogi drugi.

Dobra vijest je da u mnogim slučajevima često postoje (ali ne uvijek) alternative lijekovima s ovim nuspojavama. Ako je to slučaj, liječnik vam može propisati alternativu koja će vam pomoći ublažiti problem.

Vaš veliki mozak koji radi protiv vašeg malog mozga

Mnogi su uzroci erektilne disfunkcije zapravo psihološki. Shvatite da ovo nije isto što i reći da je sve u vašoj glavi, jer nije.

Psihološka pitanja mogu lako dovesti do raznih vrlo stvarnih tjelesnih bolesti. Ako vas to iznenadi, ne bi smjelo.

Stres može dovesti do bolesti srca, pa zašto drugi psihološki problemi ne mogu dovesti do ED? To je prilično čest, prilično dobro razumljiv fenomen.

Stres je zapravo jedan od vodećih uzroka ED, što ga čini posebno gadnim stanjem (jer također može dovesti do srčanih tegoba, pa vas pogodi dva puta).

Ipak, puno prije nego što vas stres ubije, to će utjecati na vaš seksualni život u velikom, i potpuno negativnom smislu.

Naše je moderno društvo ispunjeno do te mjere da je preplavljeno pokretačima stresa. Radimo previše sati. Ne uzimamo dovoljno godišnjeg odmora, a čak i kad ga radimo, svoj posao ponesemo sa sobom zahvaljujući pojavi pametnog telefona, što je i blagoslov i prokletstvo.

Da, omogućuje nam da održavamo kontakt s prijateljima i obiteljima bez obzira gdje se nalazimo u svijetu, ali to također znači da imamo tendenciju da se nikad ne isključujemo. To nam treba. Treba nam vremena za dekompresiju i opuštanje. Svakako, možete neko vrijeme trčati najvećom brzinom, ali ako to predugo radite, izgorjet ćete.

Ako nastavite ići puno dalje od toga, vaši će se problemi s vremenom pogoršavati. Zašto bi to sebi želio učiniti? To jednostavno nema smisla.

Depresija

Depresija je još jedan uobičajeni uzrok ED-a, i priznajmo. Kad ste depresivni, seks je posljednje na što mislite.

Stres je posebno gadan uzrok ED, jer većina dostupnih antidepresiva samo pogoršava ED.

Depresija je podmukla i s druge strane, jer je lako uloviti se u negativnu zamku samopojačavajuće povratne sprege.

Pod tim podrazumijevamo da je kad ste depresivni, vaše samopoštovanje (po definiciji) nisko. Ako pokušate imati spolni odnos, vaše nisko samopoštovanje može dovesti do problema s učinkom. Tada, kada ne uspijete nastupiti seksualno, to dodatno smanjuje vaše samopoštovanje, što još vjerojatnije čini buduće probleme sa seksualnim performansama.

Jednom kad vas uhvate u toj zamci, može biti notorno teško izaći iz nje.

Jedna stvar koju ćete primijetiti nije na popisu je "anksioznost izvedbe". To je zato što, iako anksioznost izvedbe može dovesti do nedostatka seksualne izvedbe u određenim specifičnim situacijama, to su općenito izolirani, jednokratni događaji.

Rizik je, međutim, da neuspjeh u seksualnom nastupu ponekad može dovesti do depresije, što može uzrokovati ED.

Ako želite dobiti ogromne, guste erekcije tvrde kao kamen u bilo kojem trenutku, BEZ tableta ili lijekova ili bilo kakvih nuspojava, morate pogledati ovaj video. Temelji se na tajni izmišljenoj u

Posljednje ažuriranje 13/01/2021

Komentiraj