Kako se kolagen ekstrahira iz ribljeg mjehura, posebno za upotrebu u obliku piva u procesu pripreme?

Prvo, isinglass je a oblik kolagena, uz to postoje mnoge vrste ne samo kolagena već i isinglase. Svatko od njih ima svoja jedinstvena svojstva.

Da biste na vaše pitanje odgovorili vrlo jednostavno, oni su osušeni i samljeveni.

Riblji mjehuri za plivanje prozirni su unutarnji riblji organ koji pomaže u održavanju uzgona. Ti se organi suše i melju u fini prah nazvan isinglass. Ne koriste svi alkoholni destilatori, vinogradari i pivari piće za razjašnjavanje svojih izmišljotina. Zapravo se sintetičke želatine češće koriste od proizvoda na životinjskoj osnovi.[1]

Svojstva i kvalitete isinglasa dobivenog iz mjehura ribljeg zraka također se vrlo razlikuju, ovisno o vrsti ribe.

To su upravo izravno od ribe; osušeni zračni mjehuri. Nisam siguran koje vrste, jesetra je vrlo cijenjena kada se koristi kao finoća za alkoholna pića. Evo cijelog suhog ribljeg mjehura, mora da je bila prilično dobra riba!

Očito su ove stvari prilično popularne u azijskim zemljama gdje se koriste kao želatina u kuhanju.

Prikaz osušenog plivačkog mjehura (zvane riblje maw) u Melaki[2] (grad i luka u Maleziji) trgovački centar.

Dalje imamo "spremnu za upotrebu" jednoklasnu, koja je zapravo vrlo minimalno obrađena; prokuhala, procijedila i ponovno kristalizirala.

Ako poznajete ljude koji žele savršenu bistrinu u svom domaćem pivu, ali ne žele koristiti nusproizvode životinjskog podrijetla, mogu koristiti Irska mahovina, koja je vrsta morskih algi.

Isinglass je zapravo bio vrlo čest sastojak kuhanja prije industrijske revolucije. U starinskim receptima poput lažna jaja, jaunemangei žuta glomazna, isinglass se koristio na isti način kao i moderna želatina (obično se dobiva iz tetiva i ligamenata svinje i krave) je danas: za zgušnjavanje ili učvršćivanje hrane.[3]

Ovaj YouTube video daje vam ideju o preradi ribljeg mjehura u vrstu ljepila, što je još jedno svojstvo mnogih oblika isinglase, opet ovisno o ribljim vrstama. Korištenje isinglass-a kao ljepila nalazi se u restauraciji likovne umjetnosti, zbog svojih optičkih kvaliteta, i jednostavno se naziva "ribljim ljepilom".

Gledala sam samo dio ovog videa, a on koristi zračne mjehure soma za ljepilo, a zatim daljnju preradu u tetivu ?, ali imate općenitu ideju o postupku i svestranosti ovih ribljih mjehura.

fusnote

[1] Bože moj ... ima mrtvih dijelova ribe u svakoj litri Guinnessa? (Ozbiljno!)[2] Melaka | Malezija[3] Čudan sastojak srijeda: Isinglass (ili zašto vaš Guinness ima ribu)

Posljednje ažuriranje 13/12/2020

Komentiraj