Kako se detoksicirati hranom

Detox pravila prehrane:

  • Izbjegavajte kavu, alkohol i šećer dok ste na detoksikacijskoj dijeti: Barem tri dana NE konzumirajte kavu, alkohol i šećer. Dakle, jetra i bubrezi, organi odgovorni za čišćenje tijela od toksina, neće biti toliko naglašeni. Isključivanje ovih predmeta iz vaše svakodnevne prehrane pomoći će poboljšanju probave. To će brže sagorijevati masnoće i samim time ćete brže mršaviti.
  • Jedite više voća i povrća tijekom detoksikacijske dijete: Nije dovoljno ukloniti određene namirnice s dnevnog jelovnika. Nužno je dodavati hranu koja vam pomaže da se riješite toksina, hranu poput voća i povrća.
  • Pijte najmanje 1 litru vode dnevno tijekom detoksikacijske dijete: To je pravilo koje čujete svaki dan; to općenito vrijedi za bilo koju vrstu prehrane, no iz praktičnosti je ne slijedite. Voda pročišćava tijelo, pijte koliko god možete.
  • Pijte zeleni čaj: Zeleni čaj pere želudac i ima sposobnost poboljšanja procesa mršavljenja ukidanjem djelića kalorija prisutnih u hrani. Mršavljenje zelenog čaja je strašno.
  • Započnite svoje obroke sa svježim voćem ili povrćem: poželjno je, ne samo tijekom dijete za detoksikaciju, već i uvijek. Prije svakog obroka pojedite salatu. Svježe voće i povrće pomaže u uklanjanju toksina koji se nakupljaju tijekom obroka.

Posljednje ažuriranje 10/12/2020

Komentiraj