Kako sam izgubio 60% kolagena na licu?

Brojne su kliničke studije u vezi s djelotvornošću kolagena u zdravlju i ljepoti. U studijama provedenim u Japanu, 80% žena koje su bile podvrgnute testiranju vidjele su jasne rezultate u stanju kože nakon 3 do 7 tjedana, na temelju unosa od 5,000 mg do 10,000 XNUMX mg kolagena dnevno.

Kao što je prethodno objašnjeno, kolagen je prirodno prisutan u našem tijelu i unosi se kroz naše svakodnevne obroke. Međutim, teško je utvrditi koliko osobe svakodnevno unosi kolagen, jer se prehrambene navike razlikuju od zemlje do zemlje.

Evo jednostavne jednadžbe

Dva su čimbenika koji utječu na količinu kolagena u našem tijelu: dob i prehrana. Što smo stariji, naše tijelo proizvodi manje kolagena. Štoviše, što manje zdravog mesa jedemo, manje se unosi kolagena! Kako ne jedemo dovoljno zdravih obroka (ili nemamo vremena za kuhanje, ili prehrambena ograničenja zabranjuju određene namirnice), dodavanje kolagena je vrlo važno!

Postotak kolagena

Čak i Japanci, koji jedu ribu najmanje tri puta tjedno, tijekom života pate od deficita kolagena!

Što je veća količina proteina u našoj prehrani, veća je šansa za prihvatljive količine kolagena u našem tijelu. Imajte na umu da kolagen ne treba miješati s drugim oblicima proteina jer on ima svoje jedinstvene mehanizme djelotvornosti i apsorpcije. Štoviše, izvori proteina kolagena mogu se razlikovati od ostalih oblika proteina.

Kao posljedica toga, u zemljama u kojima je potrošnja bjelančevina u obrocima niska (kod vegetarijanaca ili vjerskih skupina u kojima se ne potiče konzumacija mesa određenih životinja), prisutnost kolagena u ljudskom tijelu vjerojatno će također biti niska. Dodavanje kolagena stoga je vrlo važno kada dnevni unos hranom nije dovoljan za održavanje zdravlja i ljepote.

U osnovi, kolagen je često prisutan u hrani životinjskog podrijetla. Za ljude iz svih kultura, kolagen je najnoviji dodatak za poboljšanje našeg prirodnog "Ljepota iznutra" uz mnoge druge zdravstvene beneficije za sve muškarce i žene. Prednost kolagena u prahu (ili "peptidu") proizvedenog u Japanu je u tome što je obrađena najnovijom farmaceutskom tehnologijom, sigurnošću i higijenom ne ostavljajući traga sirovini u mirisu, okusu ili izgledu: Prah je čist, izuzetno bijel, potpuno bez mirisa, a čestice su malene i vrlo su topljive u bilo kojem elementu. Štoviše, može se preraditi i miješati u svim oblicima - uključujući toplinu ili hladnoću - bez utjecaja na njegova svojstva.

Posljednje ažuriranje 10/12/2020

Komentiraj