Kako provjeriti svoju težinu bez vage

Kako provjeriti svoju težinu bez vage - ispravno i točno

Parametri težine i struka izravno su povezani sa zdravstvenim stanjem. Članak će reći kako zadržati optimalnu tjelesnu težinu bez pribjegavanja stalnom vaganju.

Pokazatelji težine ukazuju na stanje ljudskog zdravlja. Da biste posjedovali situaciju, ali ne ovisili o stalnom vaganju, koje kvari raspoloženje i oduzima puno vremena, trebate pronaći jednostavnu metodu koja govori kako znati svoju težinu bez vage u slučajevima kada ne postoji način provjere ove tradicionalne metoda.

Omjer rasta i zgloba

Prvi koji su reagirali na kvantitativne promjene nogu i ruku. Njihova debljina varira, omjer mišićne i masne komponente. Postoji nekoliko vrsta oblika koje se mogu odrediti uobičajenim mjerenjem debljine zgloba zgloba. Za mjerenja upotrijebite centimetarski ili vuneni konac koji se zatim nanosi na ravnalo kako bi se dobila numerička vrijednost. U ekstremnim slučajevima prikladni su palci i palčevi.

Tipovi tijela:

 1. Duljina manja od 16 cm ili pri hvatanju kažiprsta dodiruje veliku donju falangu nokta - asteničnu.
 2. 16-18.5 cm, prsti se lako zatvaraju - normostenski.
 3. Preko 18, 5 cm, prsti nisu zalijepljeni - hiperstenični.

Asteničari su vitki, koža i kosti. Normostenici trebaju održavati dobru tjelesnu aktivnost u obliku, ograničenja visokokalorične hrane. Hipersteničari sa širokom kostiju obično su stalni pacijenti nutricionista.

Kako znati težinu? Bit će potrebno izmjeriti zglob i pomnožiti rezultat s 4. Ovaj će pokazatelj biti težina osobe.

Zanimljivi podaci reći će obični konop. Prvo, to određuje rast. Zatim preklopite na pola i opasajte. Ako su joj se krajevi spojili bez napora, a između želuca i užeta šaka slobodno stane - osoba ima idealnu težinu, šaka postaje tvrda - sve je u granicama norme. U slučaju da se konop ne sastane u struku - tužno, ima viškova.

Indeksi i formule

 • 1) Prema Kettleovom indeksu, masa asteničara je u rasponu od 315 grama po cm dužine tijela, u normostenike je ta vrijednost 360 g / cm, a kod hiperstenika 385 g / cm.
 • 2) Prema formuli francuskog znanstvenika antropologa Paula Brocka, približna težina izračunava se na temelju parametara rasta i tjelesne građe. Točnost izračuna povezana je s količinom masnih naslaga.
 • 3) Zasebni dio ljudi vjeruje da vrijednost težine možete saznati bez pribjegavanja pomoći instrumenata. Od alata trebat će krojački centimetar. Djelujte prema algoritmu:
 1. Izmjerite struk u cm.
 2. Snimite podatke.
 3. Od ove vrijednosti oduzmite 5.

S opsegom struka od 85 cm, osoba teži 80 kg.

 • 4) Za sljedeću metodu trebat će vam dječja ljuljačka poput njihala i nekoliko osoba u istoj težinskoj kategoriji. Sa svakim od njih, da se protrese i na vanjskoj strani utvrdi tko je teži.
 • 5) Druga mogućnost: na ljuljački volonteri stoje na šipci sa suprotnih krajeva i počinju polako prilaziti sredini, jedni prema drugima. Čim se ploča izbalansira, zaustavite se. Zatim izmjerite udaljenost od svake osobe do središta ploče. Dobivene vrijednosti dobiti u formuli m1 = m2 x (l2 / l1), gdje je m1 masa dobrovoljca, m2 masa prijatelja, l2 udaljenost od centra od centra, l1 je udaljenost od drugog do središta i izračunajte težinu osobe.

Arhimedov zakon i težina

Provjeriti pretpostavke o parametrima težine pomoći će proučavanju velikog grčkog Arhimeda.

Stanice ljudskog tijela sadrže 90% vode. Slijedom toga, gustoća tijela i tekućine su jednake, stoga su 1 litra i 1 kg jednaki.

Kako znati svoju težinu bez utega, pomoći će eksperimentu.

Stažiranje:

 • Napunite kadu;
 • Uronite tijelo u vodu glavom, označite razinu. Poželjno je da pomoćnik provodi mjerenja;
 • Da biste izašli iz kupke, napunite je litarskom šalicom do navedene oznake, računajući njihov broj;
 • Sada kako možete odrediti težinu? Izračunajte ukupan broj litara ulivenih u kadu. Ovisno o tome je li izliven do oznake, na primjer, 70 litara, takva je težina.

Varijacije na temu bazena: možete na napuhavanje, kao i veliku plastičnu bačvu. Algoritam radnji:

 • 1) Napunite bazen.
 • 2) Stavite bačvu u nju.
 • 3) Nakon što se ispitanik popeo u bačvu, potrebno je primijetiti razinu potapanja u vodu.
 • 4) Ostavite ribnjak.
 • 5) Napunite bazen do označene oznake.
 • 6) Izračunajte broj spremnika i litara s kojima je dodana dodatna voda.
 • 7) Volumen tekućine istisnut težinom tijela ukazat će na potrebnu količinu.

Sve metode su dobre na svoj način, ali brojke su približne. Ako osoba traži točan rezultat, ovdje ne možete bez mjernih uređaja poput elektroničkih ili klasičnih vaga.

Sretno…

Komentiraj