Kako probiotici i prebiotici djeluju zajedno?

Ljudi ove izraze često koriste naizmjenično kao da su sinonimi. Međutim, to nije slučaj.

Probiotici-

Probiotici su milijuni bakterija koje se nalaze u ljudskom gastrointestinalnom traktu. Pomažu u probavi hrane i apsorpciji hranjivih sastojaka. Ukratko, probiotici su dobre bakterije koje pomažu u održavanju zdravlja crijeva i probavljanju hrane koju jedemo.

Prebiotici-

Prebiotici su, s druge strane, vlakna koja služe kao hrana za dobre bakterije u našem tijelu. U osnovi, prebiotici su gorivo koje probiotici trebaju kako bi pomogli probavi i apsorpciji hranjivih sastojaka.

Naše tijelo treba i probiotike i prebiotike u pravim količinama da bi nas održalo zdravima. Svaka neravnoteža između njih dvoje mogla bi dovesti do zdravstvenih problema poput nesanice i želudca. Budući da prebiotici djeluju kao gorivo za probiotike, to njih dvoje čini komplementarnim dvojcem: Prebiotici djeluju kao izvor energije iz kojeg probiotici dobivaju energiju. To zauzvrat pomaže dobrim bakterijama da bolje rade svoj posao.

Zbog toga dodaci koji sadrže i probiotike i prebiotike - zajednički poznate kao sinbiotici - imaju puno smisla.

U osnovi možete uživati ​​u jogurtu s bananama kako biste dobili svoju dozu oba. Jogurt je popularan izvor probiotika, dok banane sadrže prebiotike.

To je ipak samo jedan primjer. Dobra vijest je da imate na raspolaganju puno opcija ako želite uživati ​​u blagodatima koje probiotici i prebiotici nude. Predlažem da odete na ProBioticReviewGirl.com ako želite istražiti svoje mogućnosti i pročitati kritike.

Posljednje ažuriranje 11/01/2021

Komentiraj