Kako povećati proizvodnju kolagena u koži

Hi Aimee Mohammad,

Hvala vam na ovom pitanju.

kolagen ima veliku vlačnu čvrstoću i glavni je sastojak fascija, hrskavice, ligamenata, tetiva, kostiju i kože. Zajedno s elastinom i mekanim keratinom, odgovoran je za snagu i elastičnost kože, a njegova razgradnja dovodi do bora koji prate starenje, tada velikog za sve nas.

kolagen je protein napravljen od aminokiselina, koje su pak građene od ugljika, kisika i vodika. kolagen sadrži specifične aminokiseline - glicin, prolin, hidroksiprolin i arginin. Prvo se sastavlja trodimenzionalna lančana struktura, čiji su glavni sastojci aminokiseline glicin i prolin. Ovo još nije kolagen ali njegov prethodnik, prokolagen. Prokolagen se zatim modificira dodavanjem hidroksilnih skupina aminokiselinama prolinu i lizinu.

Sada povezujući ovo sveukupno tjelesno zdravlje, jedini način na koji se to može postići je pravilno funkcioniranje zdravih posebnih stanica kože, različitih vrsta epitelnih stanica (i svih stanica u tijelu), koje proizvode male molekule nazvane pro kolagenom koristeći vitamin C i bjelančevine dobiveni čovjekovom prehranom. Kako se molekule pro kolagena proizvode, one se lijepe jedna za drugu i tvore vlakna. Vlakna su malene niti minerala i vitamina koje nalikuju strunama tkanine kad se gledaju pod mikroskopom. Vlakna rastu i pretvaraju se u vlakna koja se vežu za stanice kože koje služe kao sidro. Pravilni prehrambeni unos proteina i vitamina C ključni su za ovaj rast i razvoj.

Kako tijelo proizvodi kolagen?

narančasta proizvesti poput mrkve i slatkog krumpira puni su vitamin A koji obnavlja kolagen to je oštećeno. Ribe bogate omega-3 poput skuše, lososa i tune, zajedno s mesom hranjenim travom (koje je također bogato omega-3) štite masnu membranu oko stanica kože. Ako pročitate prehranu i fizičku degeneraciju dr. Weston A. Price, vidjet ćete dnevne preporučene vrijednosti za sve naše vitamine, minerale, elemente itd. Od kojih su neki 200 posto veći od onoga što danas preporučujemo "Ne ne zato što je pogriješio, jer naša vlada zna da s našom opskrbom hranom ne možemo postići razinu optimalnog zdravlja koje su imali naši preci i iskonska rasa".

Pa možete li dopuniti? Da, s dobrim izvorom visoke kvalitete organski dodatak masti jetre i maslaca bakalara, mogli biste postići visoku razinu esencijalnih masnih kiselina i preporučenog vitamina A za pomoć u proizvodnji kolagena. Nabavite dovoljno vitamina C jedući tamnozeleno lisnato povrće.

Unatoč tome, pitanja poput curenje crijeva, ili bilo koji problemi s probavom, apsorpcijom, asimilacijom i eliminacijom (DAAE), tada će sve vaše naporne napore pravilno jesti itd. biti poništene.

Zapamtite, nitko ne može postići optimalno zdravlje s oštećenim organima.

Nadam se ovo pomaže,

Za više informacija i usluga - rstuarthlc@gmail.com

Nešto za dodati:

Primio sam brojne e-mailove s pitanjem zašto dajem toliko informacija besplatno, moj odgovor „Pa zašto ne bih, kad su ljudi dovoljno ljubazni i vjeruju mi ​​da ću im dati odgovore, više nego mi je drago pružiti neko iskustvo i perspektivu da im pomogne u njihovim problemima ”. U ekstremnim slučajevima kada netko treba cjelovite procjene, obuku i smjernice, ja sam tu za njih. Do tada se čini da pružene informacije čine trik.

R.

Posljednje ažuriranje 20/12/2020

Komentiraj