Kako postupno prestati konzumirati 7.5 mg zopiklona

Budući da govorite o ovisnosti i da se osjećate bolesno i opisujete prilično ozbiljnu toleranciju, nego što jeste dobro prošla fazu uzimanja zopiklona da bi zaspala. Uzimate ovaj lijek da biste izbjegli simptome ustezanja, a pokušaj uklanjanja bez odgovarajuće potpore može biti vrlo opasan, čak i po život. Pokušaj izbjegavanja simptoma odvikavanja kod cvijeća u najboljem je slučaju beskoristan, a u najgorem opasan po život.

Zopiklon, iako nije benzodiazepin, maskirano se naziva benzodiazepinom. Ima mnoga svojstva slična benzodiazepinu, iako se prvotno prodavao kao sigurnija, manje ovisna alternativa benzodiazepinima kao što su Ambien i Xanax. Međutim, baš kao što je heroin u početku promoviran kao lijek za ovisnost o morfiju, i u ovom je slučaju lijek gori od bolesti. Ovisnost o zopiklonu je i lakša i opasnija od ovisnosti o benzodiazepinima.

Liječenje svake ovisnosti je zamjena sličnog lijeka od kojeg se lakše odustati. U vašem slučaju mora biti benzodiazepin. Uobičajeno se koristi u ovoj situaciji onaj koji se godinama ne koristi iz razloga zbog kojeg ste uzimali zopiklon, a to je valium. Prednost Valiuma je što se iz njega lakše povući, a vrijeme poluraspada mu je nekoliko dana. Ono što ćete učiniti je postupno prebacivanje iz zopiklona u valij, a zatim se postupno povlačenje iz valijuma.

Kao što sam gore spomenuo, povlačenje iz ovog lijeka može biti izuzetno opasno, a zamjena bilo čime drugim, osim drugim benzodiazepinom, također je opasna i opasna po život. Uz kliničku prezentaciju koju pružate, ovo definitivno treba obaviti pod izravnim nadzorom liječnika koji je obučen za upravljanje ovisnostima.


Dodatak: U svom sam odgovoru spomenuo da ovaj lijek može uzrokovati ovisnost i ozbiljnu ovisnost. Uobičajena doza je 7.5 mg prije spavanja, pa činjenica da trebate uzeti 4 znači da uzimate četverostruku uobičajenu dozu, što ukazuje na toleranciju, a 2 tijekom dana da biste se osjećali normalno, odnosno kako biste izbjegli simptome odvikavanja, ukazuje na ovisnost.

Sretno ti. Sve što vam se događa u životu dio je cjeloživotnog obrazovanja.

Posljednje ažuriranje 13/01/2021

Komentiraj