Kako popraviti utonule obraze

Važnost kolagena i volumena kako starimo.

Što uzrokuje starenje lica?

Razni čimbenici pripisuju se procesu starenja naše kože. Jedan od razloga je gubitak kolagena. Kako starimo, naša koža kontinuirano gubi kolagen i volumen oko kritičnih područja lica, što može dovesti do toga da koža izgleda prazna i ispuhana. Najčešća područja za gubitak volumena su sredina lica, jagodične kosti, donji dio lica, brada i sljepoočnice. Gubljenjem volumena, vaša koža gubi svoju potpornu temeljnu strukturu, zbog čega se koža ovjesi, nabora i postane grube teksture.

Kako refleksija svjetlosti utječe na starenje kože?

Osim toga, kako se svjetlost odbija od naših značajki lica utječe na pojavu starenja. Kad smo mladi, naše lice ima trodimenzionalnu estetsku kvalitetu koja odražava svjetlost. Međutim, kako starimo, naše konture lica postaju šuplje i manje definirane. Ovaj postupak osvjetljenja ometa odbijanje svjetlosti s kože. Bez odgovarajuće refleksije svjetlosti pojavljuju se tamne sjene, što dodatno otupljuje površinu kože i naglašava spljoštene crte lica.

Kako dermalni fileri djeluju na bore?

Na tržištu postoji mnogo različitih dermalnih punila. Svaki proizvod ima jedinstvenu formulaciju koja ima određenu teksturu, gustoću i dubinu ubrizgavanja, što znači da određena punila djeluju bolje za određena područja lica koja zabrinjavaju. Najpopularnija dermalna punila su hijaluronske kiseline (HA) poput Juvederm & Restylane. Hijaluronska kiselina (HA) prirodna je molekula šećera koja se već nalazi u našim tijelima, što stvara amortizirajuće i hidratantno okruženje za naš kolagen i elastin u dermalnom sloju naše kože. Starenjem gubimo kolagen i sposobnost stvaranja hijaluronske kiseline, što našoj koži daje mladenački, glatki, hidratizirani i punašni izgled. Ovi injekcijski (HA) gelovi jednom integrirani u vaše dermalno tkivo privlače i vežu se za okolne molekule vode za dodatni volumen i daju koži hidrataciju, mladenački sjaj. Konzistencija i veličine čestica svakog od punila razlikuju se među proizvodima i robnim markama, što čini svako manje ili više prikladnim za određenu upotrebu. Stručni medicinski injektor odabrat će pravu kombinaciju formulacija za miješanje i podudaranje različitih injekcija za poboljšanje, obnavljanje i pročišćavanje određenih aspekata ovisno o vašoj jedinstvenoj anatomiji lica, dobi, debljini kože, volumenu usana i prirodnoj simetriji lica kako bi napravila suptilna poboljšanja može značajno poboljšati vaš cjelokupni izgled.

Što je Sculptra?

Posljednjih godina došlo je do nevjerojatnih inovacija u evoluciji injekcijskih punila. Različite napredne formule namijenjene su ciljanju, adresiranju i stvaranju različitih učinaka za poboljšanje kvalitete kože, tonusa i teksture. Sculptra je jedinstvena po tome što pruža dugotrajne, lijepe rezultate radeći na povećanju prirodne proizvodnje kolagena u vašem tijelu kako bi nadoknadila gubitak lica. Njegova uloga bio-aktivatora sljedeći je evolucijski korak u injekcijskim punilima. Daje mladolikiji, prirodniji i profinjeniji izgled vašim konturama lica koje se vremenom počinju opuštati, spuštati i gubiti definiciju.

Sculptra je FDA odobreni injektor za povećanje volumena. Drugačiji je od ostalih dermalnih punila jer se bavi jednim od temeljnih uzroka starenja lica, a ne samo simptomima. Sculptra, izrađena od poli-L-mliječne kiseline, sastojka koji se nalazi u rastopljivim šavovima (šavovima), djeluje kao katalizator kako bi fibroblasti vašeg tijela postali aktivni i povećali rast novog kolagena. Jednom ubrizgana, Sculptra stimulira proizvodnju kolagena na i oko mjesta ubrizgavanja kako bi pomogla vratiti volumen lica, dodajući punoću područjima koja su postala svetinja ili su se razvile duboke bore i nabori.

Kako Sculptra djeluje?

Sculptra postupno i suptilno povećava volumen vašeg lica, redefinirajući i dodajući strukturu crtama vašeg lica. Njegova sposobnost obnavljanja kolagena napuhava ispupčena područja lica, a pomaže i u podizanju donjeg, srednjeg dijela lica i jagodične kosti. Injekcije pomažu u održavanju crta lica od opuštanja i pada gravitacijom. Također je korisno za zatezanje kože radi poboljšanja teksture kože dok ispunjava bore i nabore, smanjujući time njihov izgled. Lift, ton i profinjenost koje Sculptra pruža djeluju postupno i suptilno, ali mogu stvoriti značajno poboljšanje u vašoj estetici lica. Sculptra lijepo poboljšava, pročišćava i isklesuje vaše crte lica, istovremeno potičući simetriju lica. Budući da se Sculptra razlikuje od ostalih injekcija,

Početna serija Sculptra tretmana u prosjeku se može kretati od tri do šest tretmana primijenjenih otprilike svaka četiri do šest tjedana. Budući da rezultati liječenja ovise o sposobnosti vašeg tijela da stimulira fibroblast i proizvodi kolagen, vidljiv je učinak odgođenog odgovora. Stoga su potrebni duži intervali između sesija kako biste procijenili reakciju vašeg tijela na Sculptru, a zatim nastavite s tretmanima kako biste postigli najbolje rezultate za prirodan izgled bez pretjeranog nabiranja kože. Za najbolje rezultate, nakon serije od prosječno tri do šest tretmana, injekcije održavanja treba ponoviti kad učinci počnu blijedjeti. Važno je nastaviti s tretmanima održavanja kako bi vaša koža nastavila stvarati novi kolagen kako bi poboljšala gubitak volumena lica koji prati znakove starenja.

Ako vam nedostaju struktura i potpora, kao i volumen na licu koji su neophodni punilu da bi postigao željenu razliku u vašem izgledu, Sculptra je potrebna za izgradnju okvira na koji punila hijaluronske kiseline (Restylane i Juvederm) mogu zatim nanositi sloj preko vrha. . Punila hijaluronske kiseline mogu se koristiti za stvaranje trenutnog punačnog učinka na određenim područjima lica poput obraza i usana. Stoga Sculptra postavlja temelje u kojima drugi dermalni injektibilni pripravci mogu zatim dodati dodatni sloj volumena na određena ciljana područja.

Nadam se da ovo pomaže!

Posljednje ažuriranje 04/01/2021

Komentiraj