Kako liječiti ožiljke od akni na ustima ili udubljenima

Ožiljci bez jamica ili udubljenja (pretpostavljam da mislite na one od akni) vrlo se razlikuju od hiperpigmentacije. Teške cistične akne, veliki čvor koji je nesigurno izbio itd. Ostavlja jame i udubine. Kad proboj ostavi jamu (umjesto redovitog crvenkastog ili smećkastog mjesta), morate shvatiti da su akne bile toliko duboke, a pore toliko začepljene i zaražene da je temeljni matrični kolagen ispod kože na tom mjestu oštećen.

Prvo morate pokušati izbjeći da vam se ne pojave ožiljci. Kad je rana od akni svježa, pokušajte s aloe verom ili još bolje, ako možete podnijeti peckanje (samo nekoliko trenutaka), iscijedite nekoliko kapi iz svježe izrezanog limuna točno preko pucanja / krvavih akni. Zvuči ludo, zar ne? Vitamin C u limunu trenutno će pojačati proizvodnju kolagena i dok sve zacijeli, možda ćete imati lagani crvenkasti trag hiper pigmentacije, ali bez jamica ili udubljenja. (I sama sam isprobala trik s limunom ... ne na cijelom licu, već samo 2-3 kapi preko akni). Sok od limuna također će ubiti infekciju ,.

To se odnosilo na prevenciju. Ako ste već imali ožiljke na glavi i udubljenja na starim probojima, nijedan se paket lica, krema ili maska ​​od gline neće riješiti. Imajte na umu da je osnovna matrica kolagena oštećena i nijedan lokalni proizvod ne doseže tako duboko. To je ono što bi moglo pomoći ..

  1. Dermarolling / microneedling, a zatim praćenje divnog seruma vitamina c (sjetite se, vit c pojačava proizvodnju kolagena). Ideja je da mikroiglice stvaraju sitne sitne rane na površini vaše kože i vaše tijelo pretjerano stvara proizvodnju kolagena pokušavajući zacijeliti te rane. Posavjetujte se s dobrim dermatologom ili kozmetologom i to jednom na svaka dva tjedna noću. Koristite jaku kremu za sunčanje po danu i držite se podalje od sunca.
  2. Kreme i losioni za koje se tvrdi da su infuzirani s kolagenom uglavnom su beskorisni ... ali kolagen možete početi uzimati kao dodatak. Dolazi u obliku praha i treba ga otopiti u vodi da bi se konzumirao. (MOLIM VAS ZATRAŽITE LIJEČNIKA PRIJE POČETKA BILO KOJEG DOPUNE ILI PREHRAMBENOG PROIZVODA). Ispijanje kolagena ne samo da će vam izliječiti kožu, već pomaže i u upravljanju bolovima u zglobovima kasnije u životu.
  3. Uzmite puno vitamina c
  4. Retin A ILI Retino A (u Indiji). Medicinska krema na bazi vitamina A koja ljušti gornje, starije slojeve kože. Ljudi sebi nanose štetu koristeći mrežnicu a jer žure da bi postigli rezultate ... retin a treba započeti s najmanjom postotnom dozom samo jednu noć u tjednu, a zatim intenzitet treba uzimati vrlo vrlo sporo. (MOLIMO, POSVJETITE SE SA DERMATOLOGOM). Retin A se nikada ne smije koristiti danju ... samo noću. A dobra, robusna krema za sunčanje tijekom dana je obavezna.
  5. Počnite koristiti kemijski piling (AHA, BHA itd.)
  6. Kemijski pilinzi (djeluju više za ozbiljnu hiperpigmetaciju nego stvarni ožiljci bez jamica, ali vrijedi pokušati, ovisno o tome koliko su duboka udubljenja) (SAMO TO MOŽE IZVODITI ISKUSNI DERMATOLOG)
  7. Obnavljanje laserskih tretmana. Vrhunsko rješenje za ožiljke od akni na ustima i udubljenima. treba raditi samo dermatolog s velikim iskustvom. Skupo, ali vrijedi, ovisno o tome koliko jako želite da vam nestanu ožiljci bez jamica.

Nadam se da ovo pomaže!

Posljednje ažuriranje 22/12/2020

Komentiraj