Kako je detoksicirati šećer?

Šećer je slatki neprijatelj i put kojim moramo pažljivo koračati. Može biti i ovisnik. Detoksifikacija šećera najbolji je način za poništavanje odnosa sa šećerom, ali ne znači da se potpuno odričete šećera zauvijek.

Detoksikacija šećera ima puno prednosti, poput gubitka kilograma, suzbijanja želje, apsorpcije više hranjivih sastojaka u tijelo, uživanja u uravnoteženom crijevu, poboljšanja zdravlja vašeg mozga i uklanjanja nekih prijetnji zdravlju kardiovaskularnog sustava.

Međutim, još uvijek postoje stvari koje biste trebali znati prije nego što započnete put detoksikacije šećera. Morat ćete se nositi s jednim ili više sljedećih simptoma odvikavanja od šećera kao što su

- Depresija: neraspoloženi i neraspoloženi česti su simptomi ustezanja šećera. Došlo bi do gubitka interesa za stvari u kojima ste ranije uživali.

- Anksioznost: u ovom se trenutku osjećate nervozno, nemirno i razdražljivo

- Žudnja: u trenutku kad uskratite sebi šećer, možda ćete otkriti da počinjete žudjeti za ugljikohidratima poput tjestenine, kruha i čipsa.

- Vrtoglavica i vrtoglavica

- Mučnina

- Trnci

- Umor

- Promjene u obrascima spavanja: detoksikacija šećera može izmijeniti vaše obrasce spavanja, a noću ćete možda moći teško uhvatiti san.

Treba imati na umu da je šećer posvuda. Nedostajat će vam u kečapu, chutneyju, senfu, smeđem umaku i drugima, ali možete pobijediti žudnju. Jednostavno to morate proći nekoliko dana. Preporučljivo je detoksicirati šećer s prijateljima kako biste s njima mogli podijeliti svoje iskustvo, a i oni će vam dati snagu.

Budite oprezni s ostacima iz dana varanja. Detoksikacija šećera hranu čini dosadnom i borit ćete se da budete siti kad jedete. Dakle, možda ćete si na kraju nadoknaditi jesti češće nego inače. Međutim, hrana će vam postati pomalo dosadna, a više potreba.

Sposobnost odbijanja slatke hrane može vas osnažiti, ali morate imati planove koji vam mogu pomoći da tako i ostane. Uvijek ostanite hidratizirani, meditirajte i izbjegavajte uzimanje prerađene hrane. Kad god odlučite uzeti malo šećera, trebali biste biti dovoljno svjesni da biste znali kada postaje previše.

Nemojte se zavaravati vjerujući da možete stajati držeći pločicu čokolade u hladnjaku i misleći da će potrajati 2 dana. Sad kad znate što možete očekivati ​​tijekom detoksikacije šećera, trebalo bi vam biti lakše uspješno ga proći kako biste postigli svoje zdravstvene ciljeve.

Posljednje ažuriranje 04/01/2021

Komentiraj