Kako izračunati točan postotak tjelesne masti

Najjeftiniji način za dobivanje razumno precizne aproksimacije postotka tjelesne masnoće jest korištenje parnih čeljusti za tjelesnu masnoću, poput onih prikazanih ovdje.

Njihova točnost varira, ali obično vam daju rezultate dovoljne za većinu neprofesionalnih aplikacija. Većina dolazi s nizom uputa za tumačenje mjerenja, a na web mjestima poput Youtubea nalaze se videozapisi koji vam vizualno mogu pokazati točan način njihove upotrebe.

Vjerojatno najtočnija metoda kojom raspolažemo je hidrostatsko vaganje (ili podvodno vaganje) koje pomoću istiskivanja vode određuje postotak vašeg tjelesnog masnog tkiva. Ova je metoda općenito puno skuplja i trebat će pomoć stručnjaka.

Najlakši, ali vjerojatno najmanje precizan način za približavanje tjelesnih masnoća je korištenje vage koja može mjeriti bio-električnu impedansu, poput ove ovdje.

Te vage šalju malu količinu struje kroz vaše tijelo i mjere vrijeme potrebno za putovanje. Zatim pomoću nekog algoritma procjenjuje sastav vašeg tijela. To je najlakše jer ne zahtijeva ništa više od stajanja na vagi i čitanja rezultata, ali kao što je ranije spomenuto, mnogi nisu strašno točni zbog tehničkih ograničenja. Rezultati će se i ovdje razlikovati među modelima.

Nadam se da ovo pomaže. Hvala na pitanju!

Posljednje ažuriranje 11/12/2020

Komentiraj