Kako izgubiti 3 kg u jednom tjednu

Da, možete izgubiti 3 kg u jednom tjednu, prema dijetetičaru

Moguće je brzo i sigurno smršaviti i držati ga podalje. Znate ono najbolje? Ne trebaš ni udarati u teretanu.

Kad uzmete u obzir da vreća krumpira teži 2 kg, zamislite kako bi nevjerojatno bilo da je ovaj put lakše za 2 kg. Iako postoje mnogi postaci i hirovi koji će vas vidjeti kako brzo padate na težini, puno je teže postići istinski gubitak kilograma u tako kratkom vremenskom okviru. Uz malo fokusa i nekoliko malih trikova, moguće je izgubiti nekoliko kilograma u tjednu, na siguran i održiv način.

ODABERITE TEKUĆI DORUČAK

Shake na bazi bjelančevina, nadomjestak obroka ili čak grčki jogurt s malo pasiranog voća, sve su to opcije s visokim udjelom proteina i kalorija koje će vam istovremeno pomoći da budete siti do ručka, ali kalorije držite do polovice one koju biste obično konzumirali u doručak. Zamjena obroka jednostavno je koncentrirani oblik mliječnih bjelančevina obogaćen hranjivim tvarima koje biste obično dobili u cijelom obroku, za samo 180-200 kalorija.

ZAMJENA OBROKA

Iako stroge dijete dijelom smanjuju obroke i smanjuju kalorije zbog čega ih se često teško pridržavati, jednostavna zamjena jednog obroka svaki dan za povrće ili salatu znači da još uvijek jedete puno, ali značajno smanjujete kalorije unos. Juhe na bazi povrća posebno dobro djeluju, jer njihov veliki volumen i visok sadržaj vode i vlakana pomažu da vas napune. Ako juhe nisu vaša stvar, salata puna lisnatog zelja, mrkve, krastavca, rajčice i kapsicusa i uživana u ekstra djevičanskom preljevu od maslinovog ulja sadržavat će manje od 200 kalorija i opet će vas siti nekoliko sati.

KASNO POPODNEVNI PROTEIN

Dijeta često ne uspijeva kad idemo pretjerano, prebrzo i kad nađemo glad i jedemo sve što možemo. Iz tog razloga nadopunjavanje unosa kalorija kasnim popodnevnim grickalicama na bazi proteina ima dvije svrhe. Prvo kontrolira vaš apetit u kasnim popodnevnim satima i razbija dan, ali što je najvažnije to znači da svoj zadnji dnevni obrok tada možete održavati lakšim jer nećete biti toliko gladni. Trenutno najbolje mogućnosti sadrže malu količinu ugljikohidrata koji pomažu u kontroli želje za šećerom i 10-20 g proteina. To se pretvara u neke cjelovite krekere i sir, zalogajnicu na bazi orašastih plodova, grčki jogurt i bobičasto voće s nekoliko orašastih plodova ili međuobrok na bazi ugljikohidrata / proteina, poput Bounce Ball.

IDITE LO-CAL NOĆU

Mala, lagana večera ključ je uspjeha u mršavljenju. Često naš obrok za večeru dolazi u količini od 600-800 kalorija kad nam stvarno treba samo 300-500 kalorija, ovisno o vašem spolu, razini aktivnosti i veličini. To rezultira malim komadom pilećih prsa ili ribe od 100-150g i 2-3 šalice miješanog povrća. Što veće povrće poslužite, to ćete biti zadovoljniji. Također su zasitnije kuhani, a ne sirovi (kuhajte ih na ekstra djevičanskom maslinovom ulju).

PROVJERITE VRIJEME

U idealnom slučaju treba nam 10-12 sati bez hrane preko noći, no ipak većina nas između obroka ima najviše 8-10 sati. Produžite taj vremenski raspored tako što ćete svoj prvi obrok pojesti do 8 sati ujutro, ali zatim dajte prednost maloj večeri najkasnije do 19 sati, što može značiti da večeru trebate jesti s djecom, prije teretane ili na poslu za najbolje rezultate.

SAMO ŠETNJA

Kad se posvetimo novom režimu mršavljenja, često pojačavamo trening, ali više vježbanja kad jedemo puno manje može značiti da je razlika između unesenih i unesenih kalorija za mršavljenje prevelika. Izbjegavajte to kad smanjujete kalorije jednostavnim hodanjem kao svakodnevnom vježbom. Ciljajte na najmanje 10 000-12 000 koraka svaki dan koji će podržati gubitak kilograma od 1-2 kg tijekom tjedna.

Posljednje ažuriranje 27/12/2020

Komentiraj