Kakav je osjećaj bio kao MTG transrodna osoba dobivanjem grudi?

Prvo, kada vas endokrinolog upozori da biste mogli osjetiti dojke nježnost dok HRT radi, to je magija, oni podcjenjuju kakav je osjećaj.

Pomislio sam, 'oh, malo nježnosti, to ne zvuči kao neka velika stvar'. Ali onda je otprilike šest tjedana počelo. A mogu biti vrlo osjetljiv. Postoji transrodni forum čiji sam član i jedna od dama objavila je šaljivu priču. Jednog su joj dana grudi bile posebno osjetljive, a dok je sigurnosnim pojasom nekako pritiskala jednu od dojki, iznenadna bol natjerala ju je da reagira povlačeći ruku gore i natrag. Problem je bio u tome što je rukom držala volan. Vozilo je skrenulo na suprotni prometni trak. Srećom nije bilo nailazećeg prometa i nije ostavila ozljede osim na svoj ponos.

Osim iznenađujuće velike boli i osjetljivosti koje mogu imati, stvarni proces rasta puno me podsjeća na gubitak velike količine kilograma. Jednom sam, kad sam bio mlađi, smršavio 60 kg. Sjećam se da sam dva mjeseca radio kao vrag, jeo dobro i vježbao. Vaga mi je neprestano govorila da napredujem, ali izgleda da se zrcalo nije slagalo. Tada sam se oko dva mjeseca probudio jednog jutra i istuširao se. Dok sam se sušio, vidio sam se u zrcalu i rekao: "O, Bože, stvarno am mršavjeti!".

Razvoj dojki je nekako takav. Mogu reći da rastu vrlo suptilno, jer osjećam kako mi košulje drukčije pristaju u prsa, ali kad se pogledam u ogledalo, čini mi se kao da se ništa nije dogodilo. Onda se jednog dana pogledate u ogledalo ili pogledate dolje u svoja prsa i to vas iznenadi. Dobivam sise! Konačno! Oni su cijelo vrijeme rasli, ali iz nekog razloga to jednostavno primijetiš tek jednog dana oni su tamo.

Imati ih nije velika stvar koja mijenja život. Ponekad ih primijetim, ali uglavnom je to samo život kao i obično. Sviđaju mi ​​se i sretna sam što se napokon razvijaju. Uvijek sam se osjećao samosvjesno u vezi svojih grudi i zapravo nisam bio siguran zašto. Mrzila sam kad me vide bez košulje. Tada su mi grudi počele rasti i samosvijest je počela odlaziti. Pretpostavljam da sam podsvjesno znala da trebam imati grudi, a da ih nemam, tjeskobna sam i svjesna sebe. Sad to ne osjećam toliko.

Jedna čudna stvar je da je s povećanom osjetljivošću došla i povećana seksualna osjetljivost. Moje grudi nikada prije nisu bile velika erogena zona, ali otkako su počele rasti, imaju erotski osjećaj kakav nikad nisam imao. U početku je bilo malo neobično, ali postao sam prilično zadovoljan s njim. Većina moje disforije usredotočena je na ono što je dolje i stvarno ne volim kad me dotaknu ili koristim tu opremu. Otkrila sam da radije uživam u stimulaciji grudi i to udovoljava mojim potrebama.

Posljednje ažuriranje 28/11/2020

Komentiraj