Jesu li jabučni ocat i soda bikarbona sigurni za svakodnevnu konzumaciju?

Jabučni ocat (ACV) izvanredan je proizvod. Ostali ocat nemaju njegova svojstva. Ne znam za sodu bikarbonu, ali brinuo bih se o konzumiranju toliko natrija, jer bi to moglo imati učinke poput previše soli.

Uzimanje jedne žlice dnevno u vodi ima dobre učinke na mnoga stanja. Djeluje jako dobro protiv gihta, što je reumatsko stanje, uključujući kristale mokraćne kiseline u zglobovima, i stvarno boli. Svi gihtni trnci prođu za nekih 12 sati, kod mene. Dao sam ih 19-godišnjaku koji je imao simptome gihta (!) I oni su brzo nestali. FWIW.

U to se kune istraživač, Ranulph Fiennes. Vjerujem da ima reumatično stanje, ali uspješno je hodao po cijelom svijetu ...

Čudno je učinkovit s probavnim sustavom. Riješava se acidoze. Da, to je kiselina, a logično je da acidozu liječite lužinama poput sode bikarbone ili Gavisconom, koji također želudac presvlači natrijevim alginatom, ili raznim tabletama poput zantaca, koje potiskuju stvaranje želučane kiseline. Međutim, naglašeno djeluje. Zanima me ima li učinak na bakterije u želucu kao što je H.pylorii koje povećavaju proizvodnju kiseline.

Također se čini dobrim u zaustavljanju ili ograničavanju različitih organizama koji truju hranu. Postoji priča o ljudima koji su jeli kontaminirani obrok od jastoga. Nitko od ljudi koji koriste ACV nije pogođen, ali nisu korisnici. Nisu iscrpni dokazi.

Koristio sam ga kao dodatak hrani uz stoku. Poboljšane su stope rasta, a one na ACV-u imale su puno bolje slojeve i izgledale su bolje u cjelini. Opet ne iscrpni dokazi.

Ima čak i dobre učinke na perut! Kao pranje kose nakon šamponiranja, ostavite 5 minuta i operite.

Puno se govori o tome da se pH tijela promijeni u alkalni. Osobno mislim da je to pogrešno. Upotrijebljena količina to ne može učiniti sama, osim ako kontrolira metaboličke putove u tijelu. Ne znam. Tijelo je vrlo dobro u puferu viška kiseline ili lužine i održavanju konstantnog pH.

Postoji element "ako izgleda kao patka i nadriliječi poput patke, vjerojatno je patka." Čini se da djeluje protiv brojnih uvjeta na koje medicinska struka baca neke prilično gadne kemikalije, ali čini se da nema nikakvih nuspojava.

Stoga to može biti vrlo koristan lijek.

(Ako pročitate o lijekovima protiv bolova koji se koriste protiv gihta i povećanom srčanom udaru, mogli biste ih izbjeći, a dugotrajna upotreba kemikalija za ograničavanje stvaranja kiseline u želucu nije dobra.)

Suštinsko pitanje zašto nije bolje poznato jest to što nema novca za promicanje njegove upotrebe. (Isto vrijedi i za kurkumu, ali da biste iz toga izvukli najbolje, trebate malo masnoće i ostale sastojke začina (papar i đumbir) i sojin lecetin da bi kurkumin bio dostupan, a postoje i komercijalne ponude. Još jedna priča.)

Postoji argument da biste trebali koristiti oblačnu raznolikost, s "majkom". Opet ne znam jer mi izgleda i oblačno i filtrirano.

Znam da ACV ima mnoge druge svrhe i očite uspjehe s drugim ljudima, ali ih nisam vidio.

Posljednje ažuriranje 03/01/2021

Komentiraj