Je li zdravo jesti omlet za doručak svaki dan? Ako ne, koji su negativni učinci na zdravlje?

Čini se da najnovija istraživanja pokazuju da što duže kuhate jaja, više hranjivih sastojaka gubite i iz tog razloga, iako jaja jedem gotovo svaki dan, nastojim često jesti lagano kuhana ili poširana jaja, umjesto da ih pravim u omlete. Kad JESTEM omlet, pokušavam ih napuniti kuhanim povrćem ili svim vrstama. Koristim kao posudu Stonedine, tako da ne moram dodavati ulje, ili ako to učinim, to je samo mrlja kokosovog ulja koja ostaje stabilna na višim temperaturama od većine ostalih ulja. Smatram da ako se pobrinete da jedete što više drugih 'dobrih' ulja, možete normalno održavati razinu kolesterola na dobroj zdravoj razini. Naravno, svaka je osoba različita i zato svoju prehranu mora prilagoditi vlastitom tijelu. Test krvi pokazat će vam koliko 'lošeg' kolesterola imate u krvi. Da biste postigli visoku razinu "dobrog" kolesterola, u svoju prehranu uvedite orašaste plodove i Avacado i napravite vlastita ažurirana istraživanja na ovu temu kao informacije koje pronađete, a često se mijenjaju jer se svake godine pronađe više znanstvenih istina koje su u suprotnosti s onim što objavljen je godinu ranije. Obavezno pročitajte informacije od prije nekoliko godina!

Kao što su drugi komentari rekli, MORATE pokušati jesti samo organska jaja iz slobodnog uzgoja ako si to možete priuštiti i ako ih možete nabaviti. Neće biti puni antibiotika ili toksina koji se često hrane kokošima koje nisu iz organskog izvora, a ako ćete ih jesti svakodnevno, uskoro ćete nakupiti previše ovih neželjenih tvari u svom sustavu ako jedete neorganska jaja.

Molimo vas, ako brinete za svoje zdravlje, pojačajte vježbu i krećite se cijelo vrijeme što je više moguće. Sjedilački način života čini se najgora stvar za vaše tijelo i razinu kolesterola. Sedamdeset sam i imam vrlo dobru razinu kolesterola, ali osim jaja, ja sam i vegetarijanac pa je to možda još jedan faktor u održavanju zdravlja tijela.

Ponekad zvonim na promjene i za doručak jedem zaostala vegeterijanska jela od prethodne večeri i pokušavam jesti sirovu hranu tijekom dana. Molimo nemojte koristiti jaja kao jedini glavni izvor proteina.

Molite peticiju protiv uzgoja kokoši baterija i uživajte u poznavanju jaja koja jedete, znajući da su stvarno od 'sretnih kokoši!' Uživati!

Posljednje ažuriranje 04/12/2020

Komentiraj