Je li stvarno teško biti pozitivan u životu svaki put?

Nije toliko teško pod uvjetom da ste potpuno uvjereni u prednosti pozitivnog pristupa, ali to se možda neće dogoditi trenutno.

To je poput stvaranja navike vježbanjem i tijekom određenog vremena možete se postupno poboljšavati prema pozitivnom pristupu.

U tom pogledu možete razmišljati o sljedećim smjernicama:

SVIJEST NEGATIVNOSTI SA

POZITIVNI POGLED

1. Svi duhovni praktičari dok napreduju Pravim putem razvijaju oštru svijest o svemu što se događa oko njih, ali za razliku od ne-posrednika, oni ne razmišljaju o negativnim opažanjima koja čine.

2. Um koji razmišlja o negativnosti razvija naviku pronalaženja kvarova, pretvara se u inspektora oluka - cinika kamo god krenuli, otkrivaju što nije u redu s ljudima ili situacijom. Razgovor postaje negativan.

3. Tipičan slučaj je zabava ili večera na kojima bi se nevino razgovaralo o tome što nije u redu s političarima, američkom ekonomijom, naoružanjem, navikama mladih, problemima recesije, rada ili bilo kojim drugim poteškoćama u poslovanju. Sve bi to završilo dugim razgovorima bez ikakve koristi.

4. Zamišljanje negativnosti ili otvaranje sebe protiv previše negativnosti u konačnici slabi mentalne obrane i razvija se osobnost bez centra, pokušavajući ugoditi drugima u svakom trenutku.

5. Potrebno je razviti svijest o toliko pozitivnih stvari koje se događaju o nama poput mnogih svetaca koji pomažu ljudima da razviju osobne i međuljudske discipline, stotine socijalnih radnika koji vode škole, bolnice, sirotišta, staračke domove, poboljšanje u stanju cesta i telefona, međugradskih poziva, zdravstvenih ustanova, zdrave hrane, razvoja parkova i vrtova na prometnim otocima, glazbenih škola, plesnih drama i domaćina komunalnih usluga koje su popunile važne praznine u mnogim područjima našega života u posljednjih deset ili dvadeset godina.

6. Nema sumnje da sve novo što se događa donosi svoje probleme poput aviona koji kraće vrijeme putovanja podliježu kašnjenjima - ponekad i katastrofama, ali um mora neprestano meditirati o svojoj korisnosti, posebno tijekom putovanja u Englesku ili SAD. Tako i povećana udobnost koju pružaju željeznice.

7. Ovo treba pomaknuti naglasak na pozitivnost. Tipičan je slučaj Housea - sluge koji pružaju vrlo korisne usluge 90% puta, omogućujući luksuzan životni stil, zabave, večere, domjenke, naše popodne - kupovinu, ogovaranje, ali koliko je mali dio našeg vremena s prijateljima proveo u razgovoru o njima. Koliko vremena imamo s njima s osmijehom i suosjećanjem razgovaramo i kakav interes imamo za njihove probleme. Slumovi u kojima pokušavamo začepiti nos upravo su ta mjesta koja pružaju ove najpotrebnije usluge bez kojih sadašnji način života postaje jadan.

8. Preokret svjesnosti prijeko je potreban za napredak na Pravom putu. Nije moguće pronaći duhovnost, koja je Sinonim za radost življenja, a da se ta svijest ne poništi; razvijanje svijesti na onim praznim područjima koja zahtijevaju pažnju.

9. Ako uopće započnemo tim putem razvijanja odnosa s našim slugama ili pokretačima stvaranjem svijesti u tom smjeru, trebali bismo se čuvati stava samopravednosti kojim neprestano razvijamo nenaklonost prema onima čija se svijest tek treba razviti na ovim prostorima.

10. Druga tvrtka, druga navika u životu, druga vrsta čitanja potrebna su čak i da bi se na tom putu postiglo 10% rezultata.

11. Neredi, ratovi, glad, epidemije, zemljotresi, prirodne katastrofe poput ciklone, poplave, politički nemiri događaju se čovjeku od pamtivijeka. Istovremeno se stvaraju i veliki duhovni majstori poput Bude i Isusa, ljudi umjetnosti i književnosti, sjajni glazbenici i kipari, briljantni znanstvenici. Mogu se dati doprinosi radu na pružanju pomoći nakon nereda; ali meditant bi trebao kontinuirano trenirati svoj um kako bi bio svjestan ove Pozitivnosti kako bi podigao svoju svijest u više stanje.

12. Smeće na vrtnom tlu: Jedan prosvijetljeni industrijalac meditirao je o nestalnosti (Anitya) smeća i mogao je vidjeti da bi se moglo promijeniti u vrtno tlo pod određenim uvjetima. Prirodi je bilo potrebno 40 dana tišine i nesmetanog rada da bi proizvela tu vitalnu promjenu. Učinio je ovo. Ovo je klasični primjer "Svijesti o negativnosti s pozitivnim izgledima".

13. Okruženi, kao što smo većina, čija je svijest o negativnosti vrlo snažna, ovo je težak zadatak koji vrijedi pokušati, vrijedno ga je postići, ma kako se čini, beznačajni početni dobici.

Posljednje ažuriranje 17/12/2020

Komentiraj