Je li slanje paketa putem indijske pošte sigurno?

Da. To je najsigurnija opcija. U usporedbi s drugim kurirskim službama, sve usluge koje pruža Indiapost pouzdanije su. Indijski glavni kontrolor i glavni revizor (CAG) izvijestio je da je usluga brze pošte Odjela pošta (DoP) "bolja od usluga koje pružaju privatne kurirske službe". To se odnosi i na parcelu.

Iskusio sam da će privatni kuriri očekivati ​​da će kupci doći u njihov ured i preuzeti pakete. Ali IndiaPost šalje članak na kućni prag kupaca. (Ako se predmet težak više od 5 kg troškovi dostave prikupljaju odvojeno tijekom same rezervacije). Ako kupac nije bio dostupan na tom mjestu, poštari pokušavaju dostaviti članak / paket i sljedeći dan. Ako i sutradan kupac nije dostupan, uručit će obavijest da prisustvuje pošti i preuzme članak.

Postoje mnogi slučajevi kada privatni kuriri dječake dostavljaju pogrešnim osobama. Ali takvih je slučajeva u India Postu vrlo malo, jer su poštari stalno zaposleni za razliku od kurirskih dječaka i poznaju ljude i blizinu.

Jednom možete pratiti korak po korak kretanje paketa / članka putem web stranice IndiaPost. Sada su dostupne i Android aplikacije za praćenje i praćenje članaka / parcela.

Posljednje ažuriranje 21/12/2020

Komentiraj