Je li “Qualia” (nootropni proizvod tvrtke Neurohacker) toliko dobar koliko izgleda ili dobro plasirana prijevara?Artboard

Iako nije prevara sama po sebi, rekao bih da se temelji na temeljno pogrešnoj premisi: ako uzmete hrpu kemikalija od kojih svaka djeluje na kognitivni učinak i pomiješate ih sve zajedno, dobit ćete nešto što puno poboljšava spoznaju .

To je nešto što vidite u mnogim vlasničkim mješavinama nootorpika kao način razlikovanja njihovih proizvoda.

Razlog što je ovo zabluda je taj što, kao i svaki drugi lijek, i nootropici imaju nuspojave i sigurnosne rizike. Na primjer, jedan od sastojaka Qualije, bacopa monneiri, može poboljšati memorijsku funkciju - ali također smanjuje dopaminsku signalizaciju u striatumu.Iz tog razloga, Bacopa zapravo ima neto cognitive- oštećujućeg učinak za puno ljudi.

Postoje i značajna sigurnosna razmatranja. Na primjer, Qualia sadrži l-dopu, koja može oštetiti moždane sustave upravljanja motoromako se koristi dulje vrijeme.

Svaki put kada u osnovi miješate 40 tvari, morate brinuti o interakcijama - mogućnost da dvije tvari, kada se kombiniraju, imaju dramatično različite učinke nego što bi imale same po sebi, što može izazvati učinke poput opasnog povećanja krvnog tlaka.

Napokon, tu je i pitanje čistoće. Pretvaranje i onečišćenje prehrambenih dodataka velika je zabrinutost, a s vlasničkim proizvodom mješavine izloženi ste većem riziku (jer postoji velik broj dobavljača sastojaka) i obično nemate pristup potvrdama o analizi da biste potvrdili da sastojci su stvarno ono što kažu da jesu.

Iz svih ovih razloga, puno je bolje pojedinačno uzimati nootropice, nego kupiti prethodno pomiješanu mješavinu poput Qualije. Kupnja pojedinačno omogućuje vam posebno:

  • Izbjegavajte sastojke koji imaju sumnjivu sigurnost ili interakciju s drugim stvarima koje uzimate
  • Kupujte od renomiranih dobavljača koji imaju smanjeni rizik od nepravde / kontaminacije
  • Prilagodite doze pojedinih nootropa kako biste smanjili nuspojave.

Posljednje ažuriranje 06/01/2021

Komentiraj