Je li post dobar za detoksikaciju tijela?

Post je poznat po svojoj sposobnosti regeneracije oštećenih stanica i regeneracije imunološkog sustava. To je vrlo dobro poznat čimbenik kada su u pitanju štetne nuspojave kemoterapije.

Kako starimo, naš imunološki sustav opada, što povećava našu osjetljivost na bolesti. Produljeni ciklusi posta do 2 i 4 dana tijekom šest mjeseci ubijaju starije i oštećene stanice, regenerirajući nove.

Kad gladujete, sustav pokušava uštedjeti energiju, a jedna od stvari koju može učiniti za uštedu energije je recikliranje mnogih imunoloških stanica koje nisu potrebne, posebno oštećenih. Jedna stvar koja se događa kada postimo je da se broj naših bijelih krvnih stanica smanji. Kad se ponovo hranite, krvne stanice se ponovno vraćaju. Pa, što to znači i odakle dolazi?

Dugotrajni post tjera naša tijela da koriste zalihe glukoze, masti i ketona, kao i razgradnju značajnih dijelova bijelih krvnih stanica. To se u konačnici osporava kao olakšavanje vašeg sustava viška tereta.

Kada posti, iscrpljivanje bijelih krvnih stanica stvara pokretanje regeneracije novih stanica imunološkog sustava temeljenu na matičnim stanicama. Također smanjuje razinu IGF-1, hormona faktora rasta koji je povezan sa starenjem, progresijom tumora i rizikom od raka.

Sada se ispituje više vjerojatnosti ispitivanja s obzirom na učinke posta na različite sustave i organe, ne samo na imunološki sustav. Oni će se zasigurno dogoditi u bliskoj budućnosti kako bi nam pomogli da dodatno pojačamo učinke posta na naša tijela.

Iz ovog istraživanja možete se kladiti da se naša tijela ponovno uspostavljaju ili više, pomlađuju se, samo uzdržavanjem od hrane dulje vrijeme, što dodatno smanjuje naše šanse za razvoj mnogih bolesti. Ovo je prekrasna strategija koju bismo svi mogli provesti, čineći svoj život obilnijim i povećavajući dobrobit. Oduvijek sam sužavao učinke posta na gubitak masnoće, ali ima i puno više od toga. Odaberite životni pristup dobrom zdravlju i aktivnom životu s godinama, a ne jednostavno brzo rješenje. Ako su vam potrebne dodatne informacije, možete me kontaktirati bilo kada moje web stranice ili mi se pridruži fb i Insta socijalni. Slobodno glasite za ovaj odgovor ako vam je na neki način bio koristan.

Posljednje ažuriranje 26/11/2020

Komentiraj