Je li nezdravo progutati više tableta odjednom?

Mislim da nije nezdravo progutati više tableta odjednom, ali da bismo bili sigurni da su te tablete kompatibilne, odnosno nema interakcije između dva lijeka koja će ih učiniti neučinkovitima ili nesigurnima za konzumaciju. Na primjer, antacidi se ne smiju uzimati zajedno s većinom lijekova jer to može ometati njihovu bioraspoloživost i učiniti ih neučinkovitima. Stoga je važno prije nego što poduzmete takvu radnju pročitati uputu o lijeku ili se posavjetovati s ljekarnikom.

Također veličina lijeka i oblik mogu također odrediti koliko će ugodno biti gutanje više tableta. Ako su stvarno velike (uobičajeno kod dodataka), savjetovat ću vam da ih uzimate jednu po jednu.

Zatim osobne preferencije. Ako ste tip koji mrzi gutanje tableta, savjetovat ću vam da odvojite vrijeme kako biste smanjili vjerojatnost povraćanja ili mučnine. Osobno mrzim tablete i imao sam slučajeva kada sam osjećao da mi je droga koju sam uzeo zapeo u grlu, sad zamislite da progutam više tableta (Ne! To se neće dogoditi!).

Posljednje ažuriranje 20/01/2021

Komentiraj