Je li moguće smanjiti šećer u krvi prije pretrage krvi?

Nije baš pouzdano, ali to sam radio u prošlosti, jer vjerujem da malo patim od metaboličkog sindroma; to jest, moja jetra ulijeva neumjerenu količinu glukoze u moj krvotok dok spavam, a ako postim, šećer u krvi je lažno visok. Ali ovo sam učinio:

BAREM četiri sata prije vađenja krvi natašte, pojedite 2 unci pravog sira [ne američkog, ili Velveeta „sireva hrana“] i popijte 2 unci jabučnog octa (bilo ravno ili pomiješano s vodom). Možete ili vratite se u krevet ili popijte najmanje 2 litre vode ili po mogućnosti sportska pića bez šećera poput Gatorade, koja će u potpunosti biti hidratizirana i razrijediti krv. To je obično funkcioniralo za jednostavnu sveobuhvatnu metaboličku ploču. NAPOMENA: Ovo MOŽE utjecati na razinu triglicerida ako vam je napravljena ploča kolesterola, pa ako ste imali visoke trigliceride na prethodnim laboratorijskim izvlačenjima, nemojte to raditi. Razina mojih triglicerida uvijek je bila ispod 100 [nikad više od 58], tako da ova mala "varalica" ne utječe na mene. Postoje škole mišljenja da biste to trebali učiniti OSAM sati prije, ali otkrio sam da me to samo vraća u moje prethodno stanje visokog glukoze natašte.

Opet, ovo je za POSTNO vađenje krvi. Ako je to samo osnovna metabolička ploča na kojoj ne morate postiti, budite sigurni da raspored svog laboratorija planirate za 3 do 4 sata nakon zadnjeg obroka bez ugljikohidrata. Obično je šećer u krvi u budnom stanju tada najniži.

Ako je to ipak hemoglobin A1C, zaboravite. Jedini način hakiranja je dijeta i vježbanje, a manje ugljikohidrata tjednima ili mjesecima.

Gore navedeni "hack" može mi donijeti šećere u krvi natašte u 90-ima. Oni su dosegli čak 115 bez hakiranja. Oh, i zaboravite na kofein bilo koje vrste - bez kave, čaja ili dijetetske sode. Moj prijatelj koji je dijabetičar rekao mi je da će kofein na trbuh natašte POKRENITI šećer u krvi samostalno. Zato se odreknite te jutarnje šalice kave do NAKON izvlačenja ... kad to napravim u kombinaciji s ovim "hackom", mogu dobiti glukozu do sredine 80-ih.

Prije nego što me svi zapale da je 115 predijabetičar, mogao bih dodati da nikada nisam imao A1C viši od 5.7. Da, to je "granica", ovisno o tome čiji laboratorijski referentni raspon upotrebljavate [na nekima sam vidio da je najniži # na 'preddijabetičkoj' ljestvici], ali kao što sam rekao, to je bio najveći. Posljednji koji sam imao bio je 5.4. Pa da, hakiram "šećer u krvi natašte jer znam svoje tijelo i znam da preko noći bacam previše glukoze, iz bilo kojeg razloga.

Posljednje ažuriranje 02/12/2020

Komentiraj