Je li kava s maslacem stvar?

Da. Kad sam bio dijete, neki stariji ljudi bi u svoju šalicu ispustili malo maslaca (ne puno, možda 1/4 onoliko koliko biste namazali na krišku tosta). Rekli su da je to pomoglo "rješavanju taloga" (tada je bilo puno kuhane kave) i pomoglo je smanjiti kiselost koja "nije dobro sjedila na trbuhu".

Razumijem da hipsteri i fadisti oživljavaju praksu s više pravila i lažnih zdravstvenih tvrdnji. Kao prvo, to sada mora biti „maslac hranjen travom“ (nisam znao da je maslac jeo travu, vjerojatno se odnosi na prehranu krave), što znači da ćete kupiti neki skupocjeni zanatski maslac, uvozni maslac s visokom cijenom ili možda napraviti to sami uz pomoć te krave u vašem dvorištu. Pričekajte samo nekoliko mjeseci; to će biti trava hranjena maslacem od kozjeg mlijeka. Vidjet ćete.

Kao drugo, kažu vam da koristite oko osam ili deset puta veću količinu maslaca od one koju su stari imali (možda „oni posjeduju zalihe u Kerrygoldu?)“ Više dodatne jednake količine druge masti koja se naziva „srednji lanac“ trigliceridi ” koju možete kupiti od drugih nadriliječnika na internetu. Tada vam savjetuju da ne gledate stvar sličnu Exxon Valdezu koju ste stvorili u svojoj šalici dok ste je pili.

Sve ovo trebalo bi činiti sve, od smanjenja kolesterola (povećanjem unosa zasićenih masti?), Izgradnje mišićne mase i sprečavanja pojave Alzheimerove bolesti. Smiješno, nisu rekli ništa o obješenim noktima ili podijeljenim krajevima. Kao što vrijedi za sve nadriliječnike, nema nikakvih naznaka da bilo što od toga djeluje onako kako se tvrdi.

Analiza - Ono što je započelo kao bezazlena hipsterska naklonost alternativi kremastoj kavi podrivala je industrija nadriliječnika miješajući je s pokretom ketogene prehrane u svrhu brzog okretanja novca. Pa da, to je "stvar".

Posljednje ažuriranje 18/12/2020

Komentiraj