Je li Isus Krist ikad samozadovoljavao?

Zanimljivo je pitanje (pod pretpostavkom nerazumnosti u pitanju). Shvatimo to i odgovorimo na njega iz moderne i biblijske perspektive.

Prvo mali odgovor
Nitko ne može reći je li to učinio ili nije, a takvo što nije zabilježeno i spomenuto u Bibliji.

Vratimo se korak unatrag i razmotrimo nekoliko činjenica prije nego što postavimo ovo pitanje. Zašto se ljudi samozadovoljavaju? Razmotrimo također Isusovu pozadinu, prirodu i osobnost.

Ljudi, kao i pripadnici tisuća drugih vrsta, samozadovoljavaju se jer je to prirodno i tamo je poriv prirodan koji reguliraju hormoni u tijelu. Jednostavno je kako priroda djeluje.

Isusova pozadina
Isus je rođen od djevice Marije. Prema Bibliji, Isus nije počinio nikakav grijeh. Ako se vjerom vjeruje da je Isus začeo djevicom Marijom i da je bio bezgrešan, tada je također moguće da nije popustio niti jednom prirodnom nagonu koji graniči između grijeha i svetosti (mentalnog i tjelesnog).

Isus u Evanđelju
Isus je bio u prisutnosti Boga cijelo svoje budno vrijeme. Isus je bio propovjednik koji je propovijedao ako u svom umu počiniš preljub, to je isto kao i preljub u stvarnosti.

Također je rekao, bolje je ući u nebo bez oka i uda, nego se predati grijehu i ne biti čist i potpuno svet pred Bogom na nebu.

A ako vas ruka - čak i vaša jača ruka - natjera da griješite, odsijecite je i bacite. Bolje je da izgubite jedan dio tijela nego da cijelo tijelo bude bačeno u pakao.

- Matej 5:30

Sada, preispitajmo pitanje još jednom s novim kutom. Kakva je mogućnost da se Isus samozadovoljava jer se masturbacija ne spominje u Bibliji, plus je prirodno, plus što je bio samac i cjelovit čovjek koji se borio protiv svih kušnji i nevolja ljudskog života.

Što vi mislite?
Odgovor je u potpunosti pokoran Bogu, biti u prisutnosti Duha Svetoga, biti Sin Božji, biti janje prinosa grijeha, biti Krist - Isus ne smije imati tjelesnu potrebu ili mentalnu želju za samozadovoljavanjem .

Njegova služba i vrijeme na zemlji bilo je vrlo kratko i misija mu je bila jasna od rođenja.

Pa nije. Nije mogao. Ne treba.

Posljednje...
Ako je vaše pitanje je li grijeh za kršćanina masturbirati (ako je sam / a)? Tada je odgovor da je samozadovoljavanje potpuno prirodno i Biblija nema strog stav o tome.

Za detaljan odgovor na ovo pitanje pročitajte povezana pitanja.

Povezano:

  • Je li masturbacija dobra ili loša?
  • Gdje se u Bibliji masturbacija naziva grijehom?

Autor je također pisao o Kada radite od 8 do 6 godina, kako rastete kao osoba? Pročitajte više od autora ... Salil Jha, autorski poduzetnik, najprodavaniji autor, voditelj podcasta i investitor anđela. On piše dalje meta-učenje, tehnike učenja, poezija, poduzetništvo i self-rast u svom osobnom blogu na Blog Gole duše | Blog Salila Jhe.

Posljednje ažuriranje 28/12/2020

Komentiraj