Je li dobra ideja svakodnevno uzimati žlicu kokosovog ulja?

Zarlish ovo je vrlo dobra veza s dobrim stvarima koje se događaju kada se dnevno konzumira čak i žlica kokosovog ulja: 23 stvari koje vam se dogode kad svaki dan pojedete žlicu kokosovog ulja

ENERGIJA! Budite sigurni da je nefiltriran, djevičan i organski!

Trigliceridi srednjeg lanca (MCT) u kokosovom ulju ponašaju se drugačije od ostalih zasićenih (dugolančanih) masti. Budući da se većina zasićenih masti mora razgraditi u crijevima prije nego što se prevezu u krvotok za upotrebu kao gorivo; MCT u kokosovom ulju apsorbiraju se takvi kakvi jesu i isporučuju se izravno u jetru. Tada jetra pretvara ove netaknute masne kiseline izravno u energiju, smanjujući tako ionako znatno opterećenje.

Nadalje, budući da jetra izravno pretvara MCT u energiju, jedenje kokosovog ulja rezultira manjim nakupljanjem masti (pohranjene energije iz drugih izvora) u i oko jetre.

Radeći rame uz rame s jetrom, gušterača također koristi kada jedemo kokosovo ulje. Jedna od funkcija gušterače je proizvodnja enzima potrebnih za pretvaranje masnih kiselina u korisnu energiju. Budući da se njegovi MCT-i ne moraju ovako rastaviti, jedenje kokosovog ulja također smanjuje opterećenje gušterače olakšavajući joj radni teret.

Posljednje ažuriranje 11/12/2020

Komentiraj