Je li čaj ili kava bolji za fokus i produktivnost? Zašto?

https://blog.teamviewer.com/drinks-to-be-more-productive/

Gutljaj vašeg omiljenog napitka ujutro može vam pomoći u podešavanju raspoloženja za ostatak dana, to također može uvelike utjecati na vaš fokus i produktivnost. Ali koliko ste sigurni da su stvari koje pijete dobre za vas? Jeste li sigurni da to ne šteti vašem fokusu? Vaša navika pijenja na neki je način još jedan znakovit znak vašeg zdravstvenog stanja. Što se više držite zdravijeg pića, to je bolje za vaš um i tijelo, što je vrlo važno ako želite povećati fokus i obaviti više posla.

Evo popisa pića koja mogu značajno utjecati na vašu produktivnost:

1. Voda - vaša obična stara voda može vam uvelike usredotočiti. Zašto? Jer zadržava vrtoglavicu i dehidraciju. Ove dvije bolesti posljedica su sve manje količine tekućine u tijelu, a ako se ne liječi, ostatak će vas dana čekati velika glavobolja i vrtoglavica.

2. Kava - gotovo smo svi stvorenja od kave, a još više oni kojima je potrebno puno fokusa kako bi izvršavali svoje zadatke i ispunili ili istekli rok. No, znate li da uz previše potrebe za budnošću i usredotočenošću zbog kofeina koji preplavljuje vaš sustav, i pijenje previše kave ima negativne učinke? Nakon trzaja i kad vam se tijelo polako spusti s neke visine, doživjet ćete tremu i užasan pad sustava. To možete izbjeći pijenjem najviše dvije šalice dnevno ako kavu ne možete potpuno otpustiti. Kazalo se i da negativno utječe na vaš kreativni niz, zato pijte umjereno.

3. Soda - je piće koje biste trebali izbjegavati kad god možete. Iako studije pokazuju da postoji malo ili nimalo štetnog učinka, ta činjenica da, osim puno šećera koji bi vaš sustav trebao pasti, nema ništa, trebao bi biti dovoljan razlog da ga izbjegnete ili pijete malo.

4. Alkohol - unatoč studijama koje vam pokazuju da vam može pomoći da se usredotočite, negativni učinak koji puno pijenje alkohola donosi mnogo više nadmašuje njegove pretpostavljene koristi. Ako ne možete pomoći u pijenju alkohola, samo ga rezervirajte nakon posla kao nešto što će završiti naporan dan. Alkohol ne bi trebao imati mjesta u vašem rasporedu tijekom dana, osim ako je zabava, jer dugoročno alkohol otupljuje većinu vaših osjetila.

5. Zeleni čaj - je sve što soda nije, i puno bolja verzija kave. Kad vas kava ispuca, zeleni čaj je više fokusiranje, način na koji nebo svijetli tijekom zore, da, mogu postati vrlo poetičan što se tiče čaja.

6. Soylent / Coffiest - ove stvari na bazi praha koje služe kao hrana astronautima prepune su svih hranjivih sastojaka i minerala koji se mogu zamisliti. Čovjek koji je izveo neke eksperimente kako bi testirao učinak soylenta u svom fokusu, 30 dana nije bio bez čvrste hrane, a prehranu je zamijenio samo soylentom. Nakon tjedan dana prilagodbe i borbe zbog promjene prehrane, otkrio je da mu se fokus povećao, mentalno i fizički. Pitanje je, biste li se trebali odreći užitka jesti pravu hranu u potrazi za fokusom?

Piće, baš kao i vaša prehrambena navika, treba biti na zdravoj strani. Zdravo tijelo i um olakšavaju usredotočenost na zadaće koji su u tijeku. Za više savjeta i čitanja možete se obratiti ovom vrlo opsežnom članku [ovdje].

Posljednje ažuriranje 24/01/2021

Komentiraj