Je li bolje odrezati odrezak prije kuhanja ili poslije?

Dobro pitanje.

Da bih na to dobro odgovorio, prvo moram objasniti osnove.

U mesu imate dvije vrste 'masti' - kolagen i elasten.

Kolagen će se rastopiti i otopiti, aromatizirat će i navlažiti meso i vrlo je koristan ... nemojte ga previše obrezivati, a bilo kakvo obrezivanje učinite to učinite nakon postupka kuhanja

Druga vrsta masti je elastin .. i bez obzira koliko ga dugo kuhali, neće se razgraditi ili stvoriti. Uopće ne dodaje okus ni vlagu .. obrežite, obrežite sve i obrežite prije kuhanja.

Završit ću rekavši da znam puno ljudi koji uglavnom kažu "jedem svoj odrezak srednje rijetko" ili "Jedem svoj odrezak rijetko" ... .. što bih rekao jest, jedite svoj odrezak, ovisno o sadržaju kolagena i kuhanju stil.

Ako idete u restoran, a oni peku file oko očiju, onda idite na onoliko rijetko koliko želite. Alternativno, ako odete u restoran i tamo peku škotski file, onda će to vjerojatno biti najbolje u medu rijetkim do srednjim. Ako to vide Sous Vide, onda bi med rijetko bilo savršeno.

Ukratko, stvarno želite vrijeme i stil kuhanja koji najbolje odgovaraju rezanju mesa i njegovom sadržaju kolagena.

Ništa gore od rijetkog škotskog fileta s nepročišćenim kolagenom (kakav gubitak dobrog okusa i vlage) ili srednjeg kapka bez kolagena koji bi ga navlažio dok se kuha !!!!

Uredi; ukratko objasniti: u očnom fileu obično uopće nema masnoće, ima vrlo malo kolagena ili elastena, tako da nema smisla kuhati ga dulje da stvori masnoću, samo će se osušiti i postati tvrđi

Inače, škotski file obično ima dobro „obilježavanje“ masti i „oko“ kolagena u gornjem kutu. Sve se dobro prikazuju na srednjim temperaturama i dodaju ogromnu količinu okusa i vlage ... najbolje kuhati do srednje rijetke ili srednje ili kuhati sporije i kontrolirano (sous vide) ... Definitivno želite iskoristiti prednosti okusa davanjem te masti! !

Posljednje ažuriranje 06/01/2021

Komentiraj