Imam 5’9 godina, težim oko 110 kg i tek sam napunio 17. Osjećam se stvarno debelo, jesam li pretežak?

Znate medicinski da niste. BMI je sam po sebi prilično beskoristan kalkulator, ali ne može se zaobići da svojim mjerenjima imate ozbiljno manju težinu ako ne idete u opasnu zonu zbog oštećenja organa i gubitka mišića.

Vrlo ste mladi, pa možda niste dosegli svoju punoljetnu veličinu. Možda ste prvo postali visoki i vaša težina još nije sustigla. Ili ste možda prirodno vitki i imate problema s održavanjem kilograma. U tom slučaju, vaše me mjere ne bi brinule. Vaše pitanje, međutim, zaista jest.

Pate od iskrivljenog razmišljanja i slike tijela koja se ne podudara sa stvarnošću. Kako se trenutno osjećate prema sebi, znak je živčanog stanja kojemu treba pristupiti terapijom i pažljivim nadzorom. Inače ćete si nanijeti trajnu povredu, a čak biste se mogli i ubiti. Nije rečeno da vas to uznemirava ili uznemirava. Ovime se želi impresionirati da na ovo trebate voditi računa onako kako biste se brinuli za nekoga koga volite, a koji je bolestan i treba vam vašu pomoć.

Možda još niste na mjestu da biste primili ove podatke. Zaista biste mogli biti uvjereni da je nužno da samo nastavite gubiti kilograme. Ovo je znak BOLESTI, da se MOŽE liječiti i da se MOŽETE oporaviti. Obratite se nekome kome vjerujete da vas neće otpustiti i recite mu što ste ovdje izrazili. Riskirajte da se popravite. Vaš je život dragocjen, a vaše tijelo vrijedno vaše brige. Sretno vam bilo.

Posljednje ažuriranje 29/12/2020

Komentiraj