Imam 5 ‘6’, 14 godina i 240 kg. Jesam li morbidno pretila?

Neću vam reći koliki je vaš BMI jer to nije važno. BMI kalkulator je vrlo manjkav. Ne uzima se u obzir mišićna masa u odnosu na masnu masu, gustoću kostiju ili strukturu kostiju. Možete lako imati prekomjernu težinu dok vas BMI izračunava kao "normalnu" težinu, a jednako tako možete biti i potpuno zdrave težine dok BMI kaže da imate "prekomjernu težinu".

Međutim, nijedna količina koštane gustoće ili mišićne mase ne može biti 240 lbs na 5'6. To je očito prekomjerna težina. Mislim na to kao jednostavnu činjeničnu izjavu; Ne pokušavam vas na bilo koji način uvrijediti kao osobu, pa vas molim da to ne shvaćate na takav način. Prekomjerna težina ne znači da ste neprivlačni, bezvrijedni ili neinteligentni; ne znači da ste lošija osoba ili lošiji prijatelj. To vas uopće ne onesposobljava kao čovjeka. To ne znači ništa osim da je vaše privlačenje gravitacijom prema Zemlji veće nego što je zdravo za vašu visinu. Pretilost nije ništa drugo nego zdravstveno pitanje koje treba rješavati na isti način kao i bilo koje drugo zdravstveno pitanje; ne razlikuje se od astme ili anksioznosti ili depresije (iako liječenje izgleda drugačije za svaki zdravstveni problem). Molim vas, nemojte se mrziti zbog toga, jer će to sve pogoršati, ali poduzmite korake da to ispravite.

Preporučujem da razgovarate sa svojim liječnikom o mogućim rizicima zbog kojih imate svoju težinu, bilo kojim drugim zdravstvenim problemima koji mogu uzrokovati ovaj problem, te smislite plan igre kako ga riješiti. Osjećat ćete se puno bolje i sretnije kad počnete sve imati pod kontrolom - znam iz iskustva.

Sretno! 🙂

Posljednje ažuriranje 01/01/2021

Komentiraj