Imam 13 i 5 godina. Koliko trebam težiti?

Što bih trebao vagati? Imam 13 godina i velike sam kosti, a imam 5'4 ″.

Izračunajte svoj BMI - standardni BMI kalkulator

Gore navedeno je poveznica na indeks tjelesne mase za odrasle. Pogledajte jer ga je puno lakše razumjeti i koristiti od onog za djecu i tinejdžere. Ne brinite, neće tražiti bilo koji od tih važnih detalja poput dobi ili spola, ali može vam reći 'normalni' raspon težine za odrasle vaše visine.

Međutim, u tom rasponu od 37 kilograma za odrasle vaše visine ne uzima se u obzir da li ste muško ili žensko, koliko su veliki ili mali mišići, koliko su teške ili lagane kosti, ili čak koliko su velike ili male stopala su. Pretpostavlja se da bi sve odrasle osobe vaše visine trebale težiti najmanje 108 lbs., Ali ne više od 145 lbs., Bez obzira na veličinu kosti kako bi bile zdrave težine.

To znači da ako ste bili super muški, masivnih mišića i kostiju poput olova ili bilo kojeg drugog čimbenika koji vas čini težim od ostalih odraslih osoba vaše visine, to neće uzeti u obzir. To bi moglo značiti da vas liječnik klasificira kao prekomjernu težinu ili pretilu zbog velikih kostiju, a ne zbog tjelesne masti.

Vaše se izuzetno teške kosti vjerojatno mogu pokupiti na terenu, ali nisam siguran da ćete htjeti proći kroz sve te nevolje. Samo recite svom liječniku da je razlog vaše velike težine težina kostiju, a ne masnoća. To je gotovo jedina mana u tome što imamo super teške kosti.

Jednom kad sa svojim liječnikom raščistite cijeli problem s teškim kostima, poprilično sam siguran da će oni reći da ne postoji određena težina koju biste trebali uzeti u obzir zbog masivnog faktora težine kostiju.

Zapamtite, BMI ljestvica za odrasle govori vam samo ono što medicinska struka smatra zdravim rasponom težine za odrasle. Vi, vaši prijatelji i obitelj možete potpuno slobodno iznijeti svoje mišljenje o tome kakav bi raspon tjelesne težine trebao biti za vas. Ispod je medicinsko mišljenje o tome kakav bi trebao biti zdrav raspon tjelesne težine za osobe vaše dobi. Mogu razumjeti ako ga ne želite koristiti jer želi znati detalje, poput dobi i spola, prije nego što će vam reći ono što želite znati.

BMI kalkulator za djecu i tinejdžere

Posljednje ažuriranje 27/12/2020

Komentiraj