Imam 12 godina i imam 222.2 kilograma. Imam li prekomjernu težinu ili pretilost?

Želio bih reći da nisam prvi stručnjak za kondiciju, obratite se liječniku za detaljniju i pravilniju analizu. Međutim, osjećam se kao da želite mišljenje i za to je Quora najbolji.

Osobno se dobro brinem za svoje tijelo, hranim se zdravo i često vježbam.

Govoreći sve ovo, nije potreban zdravstveni stručnjak da kaže da je 222 kilograma puno, ne želim to premazati šećerom.

Svjestan sam da grafikon u nastavku govori da je namijenjen odraslima i to ću uzeti u obzir dok u nastavku objašnjavam svoj postupak. Koristit ću ga za referencu.

Budući da imate 12 godina, napravit ću obrazovanu pretpostavku i pretpostaviti da ste u najboljem slučaju 5′6 Na toj visini dobro ste u kategoriji pretilih.

Nisam siguran koliko ste visoki, ali morali biste biti preko 6'10 da bi se ova težina smatrala zdravom i preko 6 stopa da bi imala prekomjernu težinu. Budući da imate 12 godina, pretpostavit ću da se ne približavate tim brojkama (osobno sam imao 5′4 kada sam imao 12 godina, ali mogu samo nagađati.)

Razumijem da postoji cjelina, mišići teže više od masti, a BMI je definitivno nije najbolji način za mjerenje zdravlja. Ali s obzirom na vašu dob i težinu i nedostatak drugih informacija, ovo je jedini način na koji vam mogu dati savjet i informacije.

Ako niste neka vrsta body buildinga (što opet sumnjam, ali ovdje pokušavam sa svim mogućim scenarijima), bez obzira kako to gledate, definitivno ste debeo.

Prema mojim procjenama za vašu visinu, vaš BMI je znatno veći od 30, vjerojatno u 34 godine.

Evo tablice za BMI tinejdžera, tako da možete vidjeti da je vaš BMI dobro u rasponu pretilih, možda čak i izvan grafikona.

Opet, nisam nikakav zdravstveni stručnjak, pa vam ovdje neću govoriti što biste trebali učiniti ili što ne biste trebali učiniti da biste postali zdravi / smršavjeli. Da budem iskren, ne kažem vam ni da mršavite, ako to ne želite učiniti.

Međutim, zaista nije zdravo toliko težiti u tako mladoj dobi, sada je bolje vrijeme od bilo kojeg drugog da promijenite svoje trenutne navike i stvorite nove, zdravije, što će dovesti do ukupnog zdravijeg načina života i gubitka kilograma . Možda se čini teško, ali cijeli će vam život biti daleko lakši i zdraviji ako izgubite kilograme.

Želim vam sve najbolje i nadam se da sam vam na neki način pomogao! Ako želite još savjet ili mišljenje, nemojte se ustručavati komentirati ovaj post <3

Posljednje ažuriranje 21/01/2021

Komentiraj