Ima li sok od limete iste detoksikacijske prednosti kao i sok od limuna?

Da, to jest, apsolutno nijedan.

Ako vjerujete u "Detoxing", ne razumijete kako tijelo funkcionira.

Jedini način da filtrirate stvari štetne za vaše tijelo je kroz jetru koja to radi kontinuirano. Ako se brinete zbog prehrambenih navika koje su vašem tijelu donijele "loše" stvari, jedite samo zdravo kako biste izbjegli da jetra ima previše posla, ali nikakva količina soka neće vam pomoći.

Da, limunov sok jer je blago kiseo, ima antibakterijska svojstva. Ali ta se svojstva ne prenose nakon što se sok probavi, jer da je to slučaj, na kraju biste „sanirali“ svoj krvotok, što NIJE dobro (jer kiselina ne pravi razliku između dobrog i lošeg).

Također, budući da je vaša želučana kiselina kiselija od limunovog soka, pijenje nekog od potonjeg ne bi učinilo puno ako je kiselina zapravo Detoxing, jer biste već imali stalnu opskrbu kiselim sokom.

Dobro je voditi računa o svom zdravlju, ali radite to na znanstveni način i ne upuštajte se u pseudoznanost, u najboljem slučaju popit ćete puno soka koji neće učiniti puno, u najgorem slučaju, mogli biste završiti upropašteno jer ste kupili stotinu kutija homeopatskog "" "lijeka" "".

Posljednje ažuriranje 03/01/2021

Komentiraj