How to separate collagen from mixture of fibrous proteins? I think it is a mixture of collagen and keratin, how will I separate collagen from it?

Usput, koji je vaš izvor? Ako uzmete vezivno tkivo odraslih životinja, kolagen se nalazi u fibrilama. Nije mi poznat način da ih izvadim iz kovalentnih veza kao netaknute molekule. Ili koristite kulturu tkiva ili iz fetusa ili latiritisa.

Očito berete kožu. Da biste smanjili keratin, smanjite gornje slojeve u svojoj kolekciji za početak.

Prvo se riješite grubih čestica i masti. Znate kako najbolje otopiti kolagen? Pod tim blago kiselim uvjetima odbacite sve ostalo što ne ide u otopini. Puno je puža. Nakon toga povećajte sol da istaloži kolagen, i dalje s ostalim stvarima. Centrifuga, riješi, riješi se soli.

Izolacija kolagena iz pročišćenog ekstrakta prema mojim starijim saznanjima najbolje se izvodi pomoću ionsko-izmjenjivačke kromatografije. Mogla bi biti potrebna i sita kromatografija, ali to ne bi trebao biti prvi korak, jer je njen kapacitet mnogo manji.

Nakon svake kromatografije sakuplja se najtraženija frakcija. Da biste pronašli one, koristite antitijela ili potražite hidroksiprolin. Skupljene frakcije su liofilizirane, otopljene, desalitizirane ...

Bilo kako bilo, trebat će vam mnoga ispitivanja prije nego što se odlučite za postupak koji najviše obećava.

Nakon što utvrdite da ćete morati postaviti neku vrstu proizvodne linije. Svaki korak će povećati koncentraciju željenog sadržaja hidroksiprolina. Ali svaki će korak rezultirati 95% gubitkom materijala (većina je zaista nepoželjna). Dakle, ako želite proizvesti samo nekoliko mg, možda ćete morati početi s nekoliko kg . Stoga razmislite o planiranju sponzorstva i vremenskih napora.

Sasvim se drugačiji pristup primjenjuje pri vađenju kolagena iz fosila kostiju u kojima se još nalazi kolagen, kao npr.: Kasni pleistocenski opstanak homoterija sabljastih mačaka u sjeverozapadnoj Europi.

Posljednje ažuriranje 18/01/2021

Komentiraj