How much weight can I lose in 14 days following a ketogenic diet and using intermittent fasting?

AH! Izvrsno pitanje i ovaj će vam odgovor pružiti goleme konceptualne informacije o gubitku kilograma i općem zdravlju.

Ako se referirate na IR14 plan tvrtke Epibolics (14-dnevni plan koji koristi keto + IF), sada razgovarate s autorom. Ako nije, ovaj je plan dostupan na Epibolics.com besplatno. Nadam se da mi ovo daje vjerodostojnost da odgovorim na ovo pitanje.

Ovo nije oglas i neću vam pokušati ništa prodati. Zapravo, reći ću vam da ćete za 14 dana izgubiti malo ili nimalo kilograma, čak i uz ketogenu prehranu i isprekidan post.

Ako se prema TEŽINI referirate na MASTO i pitate se koliko GUBITKA MASTI možete postići za 14 dana, to ovisi o tome koliko jedete (pozitivne kalorije) i koliko vježbate / krećete se (negativne kalorije). Jednostavno rečeno, koliki ste kalorijski deficit stvorili u tih 14 dana?

Bez obzira na to, odgovor je da se gubitak kilograma (masti) neće dogoditi za 14 dana, čak ni u ekstremnim uvjetima. Recimo da ste otišli u krajnost i 14 dana niste jeli ništa osim 200 grama proteina (kako biste spriječili gubitak mišića), 0 masti i 0 ugljikohidrata. To je 400 kalorija dnevno. A onda recimo da nekako - usprkos ekstremnom umoru i razdražljivosti prave gladovne prehrane - uspijevate svakodnevno intenzivno vježbati i svakodnevno trošite dodatnih 1000 kalorija iz vježbanja (to je gotovo nemoguće). Još ćete izgubiti samo tadašnji kilogram masnog tkiva koji možete izbrojati na prstima, možda i nekoliko više. Sigurno ćete izgubiti više "kilograma" od ovoga, ali većina će biti vode, a neki mišića.

Pa što daje? Zašto sam napisao i stvorio posao oko plana koji ne pruža impresivan gubitak kilograma u 14 dana?

Odgovor: Zdravlje metabolizma je na prvom mjestu, - Gubitak kilograma je na drugom mjestu.

Svrha plana s prekidnim postom IR14 + postiže preusmjeravanje metabolizma prema korištenju masti kao goriva, umjesto da se oslanja na ugljikohidrate. U ovih 14 dana pretvorit ćete se iz "sagorijevača ugljikohidrata" u "sagorijevač masti" što će vas pripremiti za dugoročno, dosljedno mršavljenje i zdravlje - pod pretpostavkom da neke druge stvari radite ispravno, ali nisu relevantni za ovaj post.

Hoćete li izgubiti tonu kilograma na planu IR14? Ne. Prosjek je 10 kilograma u 14 dana, ali barem 50% od toga je težina čiste vode, često i više.

Ketoze će poboljšati metaboličko zdravlje kod većine ljudi, ali ne garantira gubitak kilograma. Pucajte, možete se udebljati na ketogenoj dijeti ako jedete previše.

Isprekidan post poboljšati će metaboličko zdravlje kod većine ljudi, ali iako to dovodi do gubitka kilograma, to vam ne garantira.

Ukratko, IR14 plan i obje ove prehrambene strategije poboljšat će metaboličko zdravlje (Cilj 1) i pripremiti vaše tijelo za dugoročno, učinkovito mršavljenje.

Zdravlje je na prvom mjestu. Gubitak kilograma dolazi na drugo mjesto.

Evo veze na IR14 ako ste zainteresirani:

Vodič za rezistenciju na inzulin: Promijenite svoj život za 14 dana | Epibolici

Nadam se da ovo pomaže!

-Tye

Posljednje ažuriranje 15/01/2021

Komentiraj