Hoću li smršavjeti ako dnevno unosim 1500 kalorija i svakodnevno hodam 15 km?

Smanjivanje na 1500 kalorija - vjerojatno - ali to će biti vrlo sporo i riskirat ćete da vam postane dosadno.

Markovi komentari su dobri, ali imajte na umu da vježbanje (samo po sebi vitalno za život) neće dovesti do gubitka kilograma. Vozeći se 30 minuta, koristit će se recimo 80 do 150 kalorija - jedna kifla ili recimo jedna ili dvije kriške tosta s maslacem.

Režim za koji smatram da dobro funkcionira jest odustajanje od svih rafiniranih proizvoda od žitarica, bez bezalkoholnih pića, bez voćnih sokova, bez bijele riže, bez krumpira i pakirane hrane.

Zatim dva ili tri jutra tjedno (uvijek odvojeno "na" dan), gdje ne doručkujete, već samo ponovno jedete u podne - nakon što ste postili četrnaest do šesnaest sati. Pogledajte možete li vježbati brzo jutro.

Osim toga - jedite što više prirodne hrane - bilo koje meso, jaja (sve jaje, ne samo bijelo), povrće sa zelenim listovima, leću. Ako vam treba dodatna energija za posao, recimo, uzmite malo masnoće - sira ako vam se sviđa, kokosov krem ​​u smoothieju.

Obavezno se dobro naspavajte - cilj vam je osam sati, više ako ste još tinejdžer. Spavanje je kada tijelo obavlja sve svoje popravke.

Ovaj režim prekvalificira vašu gušteraču i oslobađanje inzulina - jer je inzulin hormon za skladištenje masti, a vaše će ostale stanice reagirati osjetljivijom na inzulin koji dobivate kad jedete - to znači da vam treba manje. Istodobno ćete reći svom tijelu da nije "vrijeme izobilja", već vrijeme između obilja i gladi, dovoljno hrane da bude ugodno, a ne previše koje pokreće skladištenje masti. Post od četrnaest / šesnaest sati i nije tako loš jer osam od tih sati spavate.

Da biste umanjili glad tih jutra - počnite s limunom istisnutim u topao vodu (recimo 45/50 ° C 113 do 120 F) čim ustanete , popijte čašu tople vode svakih nekoliko sati do ručka.

Imajte na umu da se vaše masne stanice neće smanjiti, postat će sve manje. Oni su tu da vas spase od gladi tijekom razdoblja gladi (što većini modernih urbanih društava nije problem), ali možete svoje tijelo uvježbati da misli da samo dobivate dovoljno hrane ... a da zapravo ne pokrenete reakciju gladovanja. To je ono gdje svaki dijete na dijeti pronalazi visoravan.

Posljednje ažuriranje 08/01/2021

Komentiraj