Hoće li me pijenje voća infuziranom vodom izbaciti iz prekidnog posta? Ja dodam jagode, metvicu i krastavac u vodu, a ponekad radim naranče.

Jednostavno rečeno - da.

Svi voćni sokovi sadrže glukozu i fruktozu. Povremeni post (sve natašte), potiskuje oslobađanje inzulina i izaziva ketozu (nakon otprilike 12 sati posta). Glukoza i škrob bilo kojeg oblika čine upravo suprotno - potiču oslobađanje inzulina. Ako niste energično aktivni, kada se glukoza može odmah upotrijebiti za energiju mišića (što bi ovisilo o volumenu), sav višak pohranit će se u vašim masnim stanicama.

Vaša lokalna voda mora imati prilično loš okus - pa predlažem samo čaj i kavu. Pokušajte zadržati 16/8…. ili još bolje režim 18/6.

U početku je teško to prevladati trebati jesti. Ljudima je to teško, ali vrijedi ustrajati. Dok se želudac prazni, pokreće se oslobađanje drugog hormona - grelina - uz signale da mozak dopunjava razinu hrane. Dakle, vaš "um" vam govori da jedete, a ne vaš probavni sustav (samo neizravno). Pokušajte svoj um potpuno angažirati na nekom zadatku između razdoblja od 12 do 16 sati, koji će također ublažiti bolove gladi.

Treći hormon - leptin - tada počinje djelovati i on također pada, pokrećući puno važniju poruku tijelu koja očito može inhibirati / usporiti ketozu.

Mislim da je to razlog zašto je isprekidan post tako uspješan za (većinu) ljudi; oslobađanje inzulina kontrolira se brzo, a leptinu se sprječava da padne predaleko (redovitim unošenjem hrane), tijelo se zatim prilagođava manjem unosu kalorijske vrijednosti bez ulaska u način gladovanja.

Posljednje ažuriranje 09/01/2021

Komentiraj