Gdje mogu pronaći popis startupa u zdravstvu u Indiji?

Odgovor je upravo ovdje Quora. Ažurirano 2016. Pokreti u zdravstvu mogu se podijeliti u 10 - 12 kategorija.

 1. Umrežavanje i angažman liječnika
 2. Platforma za otkrivanje liječnika / agregatori
 3. E-trgovina / Dostava ljekarni
 4. Obrazovanje pacijenata / svijest / mreža
 5. Osobne usluge zdravlja i životnog stila
 6. Savjetovanje i imenovanje / upravljanje praksom
 7. Zdravstveni karton, upravljanje podacima i zahtjevima
 8. Uređaji / Tehnika / Genomika
 9. Kućna zdravstvena zaštita
 10. Specijalizirana skrb / usmjerena njega
 11. Sadržaj / outsourcing

Popis startupa

1. Umrežavanje i angažman liječnika : Ovi startupi angažiraju liječnike u zatvorenim skupinama (više u redovima vertikalne društvene mreže). Platforme / proizvodi obično nemaju liječnike, prihod uglavnom donosi farmaceutska industrija e-detaljima i istraživanjem tržišta.

DailyRounds > dailyrounds.org- Najveća mreža akademskih liječnika s više od 250 000 liječnika. Najveća mreža doktora u Indiji i jedna od najvećih na svijetu. Liječnici dijele slučajeve i dobivaju puni pristup bazama podataka o lijekovima i EKG-u, kalkulatorima i smjernicama. Potpomognuti Accel Partners, Kae Capital, Beenos i drugi. Sa sjedištem u Bangaloreu. DailyRounds je društvena mreža / medicinski časopis za liječnike osnovan 2013. od strane tročlanog tima doktora, inženjera i programera.

Curofy > curofy.com- Linkedin vrsta umrežavanja doktora. Financirao partner RoundGlass. Sa sjedištem u regiji Delhi / NCR. Imati bazu korisnika preko 60.000 liječnika.

Docplexus > docplexus.in- Internetski forum za raspravu za liječnike. Provjereni liječnici mogu razgovarati o pitanjima vezanim uz praksu, nemedicinskim pitanjima itd. Sa sjedištem izvan Punea. Docplexus je mrežna platforma za liječnike na kojoj mogu komunicirati s vršnjacima i drugim pružateljima zdravstvenih usluga.

Buzz4Health > http://buzz4health.com/Platforma za liječnike za kontinuirano medicinsko obrazovanje. Sa sjedištem u Delhiju.

PlexusMD > PlexusMD.com Zasnovan izvan Ahmedabada, PlexusMD je dizajniran za liječnike, od strane liječnika s prilagođenim značajkama kako bi vam pružili relevantne informacije, podijelili ažuriranja i mogućnosti za poticanje profesionalnog rasta.

2. Platforma / agregatori za otkrivanje liječnika:

Practo> Practo.com

Sa sjedištem u Bangaloreu, pomoći ćete vam pronaći liječnika koji odgovaraju vašim problemima i pomoći im da digitaliziraju svoju praksu. . Prikupili ste 124 milijuna dolara u 3 Zaokružujeiz 7 Ulagači. Također su izvršili 4 akvizicije od osnutka 2008. godine. Sada su prisutni u 5 zemalja, Singapuru, Indoneziji, Filipinima, Brazilu i Indiji.

CrediHealth> CrediHealth.com Sa sjedištem u Gurgaonu. Pruža način da saznate više o svom zdravlju i dobijete pouzdane zdravstvene informacije u vrijeme kada je to potrebno. Pomozite ljudima da usporede i odaberu iz sveobuhvatne baze podataka o bolnicama, liječnicima i tretmanima.

Lybrate> lybrate.com

Osnovala je bivša zaposlenica Facebooka Saurabh Arora 2013. godine, inovativna internetska i mobilna platforma koja povezuje pacijente i liječnike. Sa sjedištem u New Delhiju Prikupio je 11,43 milijuna dolara u 2 Zaokružujeiz 3 Ulagači.

Medikoe> https://www.medikoe.com/ Sa sjedištem izvan Bangalorea, pruža vam otkrivanje usluga koje su osobno provjerene i kojima se može vjerovati

Livehealth> https://livehealth.in/ Bazirano na Puneu, cjelovito rješenje za zajedničko upravljanje izvješćima. Pomažemo vam da odmah dobijete medicinska izvješća od raznih zdravstvenih ustanova

Zoctr> https://www.zoctr.com/ Sa sjedištem u Mumbaiju, pruža sveobuhvatan portfolio kućnih medicinskih usluga, uključujući dugotrajnu intenzivnu njegu, kroničnu njegu i wellness, programe korporativnog wellnessa i zdravstvenog pregleda i druge usluge s dodanom vrijednošću temeljene na pretplatama, poput Teleconsultinga, preuzimanja kućnih laboratorija, Početna / Online ljekarne i podrška u hitnim slučajevima svojim kupcima. Prikupili smo milijun dolara u 3 Zaokružujeiz 4 Ulagači budući 2013.

PS Pazi> https://pstakecare.com/ Sa sjedištem u Mumbaiju, PSTakeCare je sveobuhvatna kirurška platforma za brigu o pacijentima tijekom cijelog kirurškog putovanja. Nedavno je Portea Medical stekla većinski udio u njemu.

3. E-trgovina / dostava ljekarni: =====================

1MG> https://www.1mg.com/

1mg (ranije Healthkart Plus) mreža je mrežnih ljekarni i motor generičkih lijekova. Omogućuje korisnicima da pronađu informacije o lijekovima koje propisuju liječnici i također ih kupe. Korisnici mogu pronaći lijekove prema bolestima, klasi, tvrtkama i robnim markama. Pokrenuli su ga Sameer Maheshwari i Prashant Tandon 2012. godine, a sjedište mu je u Gurgaonu u Indiji. Prikupio je 22 milijuna dolara u 3 Zaokružujeiz 5 Ulagači .

NetMeds> http://www.netmeds.com/ Donijela vam ga je tvrtka Dadha & Company - jedna od ljekarni s najviše povjerenja u Indiji, s više od 100 godina iskustva u izdavanju kvalitetnih lijekova. Sa sjedištem u Chennaiju, prikupio je: 50 milijuna dolara u 1 Okruglijuiz 1 Investitor.

Practo> Practo.com Nedavno su se zalagali za dostavu lijekova / lijekova u Bangaloreu i drugim gradovima

Medicina brzine> http://www.speedmedicine.com/home.aspx Zasnovan na farmaceutskom partneru u Kolkati, posvećenom pojednostavljivanju vaših potreba za lijekovima i osiguravanju bržih i pouzdanijih zdravstvenih usluga.

4. Obrazovanje / svijest pacijenata / mreža:

Noora Health> http://www.noorahealth.org/

Noora Health mrežna je platforma koja pruža edukaciju i informacije njegovateljima i pacijentima nakon operacija. FastCompany sa sjedištem u Stanfordu, Kaliforniji i Bangaloreu nedavno je proglašen jednom od najboljih inovativnih zdravstvenih organizacija na svijetu.

SocialBlood> http://socialblood.org/ Najbrži način za pronalazak darivatelja krvi na temelju facebook platforme.

Tinysteps> https://www.tinystep.in/ Najveća roditeljska mreža u Indiji omogućuje umrežavanje i razmjenu informacija o njezi beba.

Parentlane> http://www.parentlane.com/ Parentlane, socijalna je roditeljska platforma koja osnažuje roditelje pružanjem personalizirane, pravodobne pomoći za odgoj pametne i zdrave djece! . Sa sjedištem u Bangaloreu, iza njega stoje osnivači bolnice CloudNine.

Hitnost> http://www.murgency.com/

MUrgency - Jedna globalna mreža za hitne intervencije (na mobilnim telefonima). Dobitnik 3 startup nagrade u 2016. godini.

5. Osobne usluge zdravlja i životnog stila:

GOQI> http://goqii.com/in-eng

Sjedište tvrtke GOQii je u Kaliforniji, a uredi u Mumbaiju i Shenzhenu. Posvećena je omogućavanju trajnog prelaska na zdraviji način života kombinacijom napredne tehnologije nošenja, vodećih svjetskih stručnjaka, trenera i karme. GOQii se fokusira na trajni angažman i jačanje ciljeva te nudi cjeloviti ekosustav kao jedinstveno integrirano rješenje, koje je snažna kombinacija tehnologije i ljudske veze. Prikupili su ukupna ulaganja u kapital u iznosu od 13,4 milijuna USD u 6 Zaokružujeiz 7 Ulagačiod 2014. i jedan od zdravstvenih startupa s osobnim ulaganjem Ratana Tata

Healthifyme> http://healthifyme.com/

HealthifyMe je aplikacija koja svojim korisnicima omogućuje postizanje ciljeva kondicije i mršavljenja sa svojih računala i pametnih telefona. Zasnovan na bangaloreu, prikupio je 6 milijuna dolara u 3 Zaokružujeiz 9 Ulagači od početka 2012. godine.

JANA CARE> http://www.janacare.com/ Jana Care radi na tome da preokrene "dijabetes", dvojaku epidemiju dijabetesa i pretilosti, ugrađujući mobilnu tehnologiju u dijagnostiku i dokazanu znanost o promjeni ponašanja. Baziran iz Newtona, Massachusettsa i Bangalorea, tim kombinira iskustvo u inženjerstvu, dizajnu, medicini i znanostima o ponašanju.

LifeinControl> http://www.lifeincontrol.com/ Sa sjedištem u Hyderabadu, mobilni je pratilac Dijabetesa .

GoAktive> http://www.goaktive.com/ je tehnološka platforma koja gamificira wellness i fitness i provodi kampove za podizanje svojih korisnika. Osnovan 2015. godine.

CureFit> Izgradnja budućnosti zdravstva u Indiji .

Zasnovan iz Bangalorea, a promovirao ga je Mukesh Bansal iz Flipkartove slave, a financirali Accel, IDG i Kalaari Capital u iznosu od 15 milijuna dolara, Curefit će biti inovativna kombinacija angažmana, podučavanja i isporuke putem kombinacije internetskih i offline kanala. Da biste znali više, tajni kod morate dešifrirati ovdje> http://www.curefit.com/Cipher_and_Key.zip

6. Savjetovanje / imenovanje / upravljanje praksom: Ovo je pokretanje koje koristi tehnologiju za povezivanje liječnika i pacijenta na učinkovit i djelotvoran način.

DocsAPP> https://www.docsapp.in/

Zasnovan izvan Bangalorea, DocsApp pruža trenutne i privatne konzultacije vrhunskih iskusnih doktora s kvalificiranim liječnicima na mobilnom uređaju u Indiji u roku od 30 minuta! Nema potrebe za rezervacijom termina, više putujete po gustom prometu i čekate liječnika u klinici! . Prikupili ste 1,2 milijuna dolara u 1 Okrugliiz 2 Ulagači budući 2013.

Lybrate> https://www.lybrate.com/

Practo> Practo.com

DoctorInsta> https://www.doctorinsta.com/

Indijska prva tvrtka za video medicinu u kojoj se mogu savjetovati davatelji njege bilo kada i bilo gdje. Iz gurgaona su prikupljena 3 milijuna dolara za 2 korisnikaiz 3 Ulagači.

Medfixit> http://www.medifixit.com/

Nule> https://www.zeros.co.in/

E-Clinic24 / 7> https://www.eclinic247.com/

Njega dobrodošlice (alternativna medicina)> welcomecure.com

SeeDoc> seedoc.co SeeDoc kombinira napredni video, glas, mobitel i umjetnu inteligenciju s medicinskim znanjem i iskustvom vodećih indijskih liječnika. Sjedište ima iz Gurgaona, Haryana.

Ray Care> http://raycare.co/

e-vaidya> https://www.evaidya.com

S10 zdravlje> https://www.s10health.com/

7. Zdravstvena evidencija, upravljanje podacima i potraživanjima: Oni zadovoljavaju poduzeće, kao i segment potrošača, kako bi usmjerili protok podataka među dionicima na siguran i jednostavan način.

Practo Ray> Practo.com Liječnici koriste Practo Ray a SaaS softver za upravljanje svojom praksom

eKincare> ekincare.com Sa sjedištem u Hyderabadu, omogućuje vam da preuzmete brigu o svom zdravlju omogućavajući vam praćenje kritičnih medicinskih podataka i stavljanje na raspolaganje bilo gdje.

Docengage> docengage.in sveobuhvatna zdravstvena platforma koja pružateljima usluga omogućuje upravljanje životnim ciklusom njege od kraja do kraja.

Praxify> https://praxify.com/ Zasnovan izvan pune, pojednostavljuje tijek rada kliničara i neometano radi na različitim mobilnim uređajima kako bi omogućio pravi skup agregacije informacija na mjestu njege, poboljšavajući tako produktivnost liječnika.

MocDoc> http://mocdoc.in/ Bazirano na Chennaiju, jedno je cjelovito rješenje za upravljanje bolnicama i klinikama.

Medijator> https://www.medibuddy.in/ Promoviran od strane Medi Assist TPA, omogućuje svim vlasnicima maloprodajnih polica da u potpunosti preuzmu upravljanje zdravstvenim dobrobitima i omoguće im pristup raznim značajkama samopomoći.

8.Uređaji / Tehnologija / Genomika: Riječ je o proizvodima utemeljenim na proizvodima koji se bave područjima medicinskih uređaja / opreme, novom dijagnostičkom tehnologijom itd.

Satva Medtech> http://sattvamedtech.com Zasnovan izvan Bangalorea, usredotočen na zdravstvenu zaštitu djece i majki.

Axio Bio Solutions> http://www.axiobio.com/ Financirano od strane Accela i IDG-a, osigurava proizvode za zgrušavanje krvi / zavijanje rana .

Medgenome> medgenome.com tvrtka za istraživanje i dijagnostiku vođena genomikom s misijom da poboljša globalno zdravlje dekodiranjem genetskih podataka sadržanih u genomu pojedinca.

Relisys medicinski uređaji> www.relisysmedicaldevice.com Fokusira se na proizvođače kardiovaskularnih uređaja u Indiji.

9. Kućna zdravstvena zaštita: pruža zdravstvene usluge na samom početku, od uzimanja uzoraka do dugotrajne skrbi.

Zdravstvena zaštita kod kuće> http://www.healthcareathomeindia.com/

Slavuji> slavuji.in

IHHC> http://www.indiahomehealthcare.com/

Portea> portemedical.com

Care24> https://care24.co.in/

Zozz> https://www.zozz.co/

Zdravstvene usluge Life Circle> https://www.lifecircle.in/

Iscjelitelji kod kuće> http://www.healersathome.com/

10. Specijalnost / usmjerena njega:

Swasth India)> http://www.swasthindia.in/ Namijenjeno otkrivanju i liječenju raka u Indiji kako bi bilo prikladnije, pristupačnije i pouzdano. Ratan Tata uložio je u osobni kapacitet u ovom pothvatu.

Hitnost> http://www.murgency.com/ Usredotočen na hitnu pomoć

Pritisnite Crveno> http://www.press.red/ Hiperlokalni imenik za pronalaženje pravog pružatelja zdravstvene zaštite. Zasnovan izvan Bangalorea

32zubi> http://32teeths.com/ (Inovacije u prostoru zubarske njege)

AdressHealth (Pedijatrijsko / dječje zdravlje)> http://www.addresshealth.in/web/ Vizija omogućavanja kontinuiteta pedijatrijske primarne zdravstvene zaštite. S integriranim klinikama za dječje zdravlje kao bazom za dosezanje škola, predškolskih ustanova i rezidencijalnih skupina, vodi klinike za dječje zdravlje u Bangaloreu i kroz pažljivo organiziran školski zdravstveni program dopire do brojnih škola i predškolskih ustanova.

Dijabetes> http://www.diabe.to/ Kombinacija hardverskog i softverskog alata za šuga dijabetesa

Mydentist> https://www.mydentist.co.in/

Cloud9> cloudninecare.com (Zdravlje za majčinstvo i dijete)

Eye-Q bolnice> https://www.eyeqindia.com/ , (Njega za oči)

Centar za vid> www.centreforsight.net/ (Njega oka)

Klinčić zubni> www.clovedental.in/ (Oralna higijena)

Klinika Bourn Hall> www.bournhall-clinic.in/ (IVF)

Jednostavna terapija> https://www.simpletherapy.com/ (Upravljanje boli)

11. Sadržaj i baze podataka:

Sadržaj mobilnog zdravlja> www.mdhil.com

Sadržaj o zdravlju na webu> www.medindia.net

Indijski indeks droga - Baze podataka o drogama s izvanmrežnim pristupom > Izvanmrežni rječnik lijekova - IDI - Android aplikacije na Google Playu

Izjava o odricanju odgovornosti - Povezana sam s dnevnim rundama.

Ako imate prijedloge / dodatke, uredite ih i dodajte.

Posljednje ažuriranje 15/12/2020

Komentiraj