Dodatak Tribulus Terestris – zdravstvene prednosti, doziranje, nuspojave

Tribulus Terrestris je biljka iz ayurvede koja se uglavnom preporučuje za muško zdravlje, uključujući muškost i vitalnost, a posebno je više ugostiteljski prema kardiovaskularnim i urogenitalnim zdravljem. To je uobičajeni dodatak za svojstva za poboljšanje libido i navodna svojstva testosterona.

Na seksualnoj strani stvari, Čini se da je tribulus relativno pouzdan i moćan libido pojačivač u štakorima, a usamljeni ljudski studij procjenjuje to potvrdilo je povećanje seksualnog blagostanja i erektilne funkcije. Iako nije točno poznato kako Tribulus radi, poznato je da poboljšava gustoću androgenog receptora u mozgu (mišićno tkivo koje nije potvrđeno), što može poboljšati libido poboljšanje svojstava androgena. Ograničeni dokazi sugeriraju da je slaba da ne bude učinkovit u povećanju plodnosti.

Čini se da je određena komponenta, tribulosina vrlo snažno kardioprotektivna i učinkovita je u rasponu od 1-10nm. Još nije testiran u živim bićima, ali ostaje vrlo obećavajuća opcija.

U istraživanju životinja, čini se da plodovi tribulusa štiti organe (uglavnom jetre i bubrege) od oksidacijske štete po razumno niskim dozama i također imaju anti-stres učinke; Potvrđivanje statusa Tribulus Terrestris kao adaptogen.

Unatoč gore navedenom obećanje kao adaptogen i Libido Enhancer, studije istražujući tribulus u sportskim performansama nisu uspjeli pronaći pogodnosti. Čini se da je biljka možda zdrava biljka koja poboljšava seksualnost, ali s ograničenom korištenjem za izlaz i poboljšanje testosterona (koje je više puta nije uspio).

Posljednje ažuriranje 08/12/2021

Komentiraj