Dodatak theccine – zdravstvene prednosti, doziranje, nuspojave

Thecklin je mala alkaloidna molekula koja se može vidjeti kao strukturno modificirana verzija kofeina, jer se čini da je sintetizirana iz kofein u nekim biljkama, a zatim se akumulira; Nalazi se u najvišim (poznatim) razinama u Camellia asamica varijanta kucha koji je odakle je kucha čaj, ali nismo sigurni ako je to najveći ili jedini izvor zbog nedostatka širine u istraživanju.

Mehanizmi od tkala paralelne onog kofeina za najveći dio, i dok se čini da ima stimulirajući učinak u istraživačkim glodavcima, pojavljuje se u višoj dozi (i točnu oralnu dozu gdje se ne poznaje vrhovi s akrinom). Slično kofeinu postoji sedativni učinak na relativno niske doze, ali gdje je taj sedativni učinak s kofeinom na nepraktično niskoj dozi s akrinom, to je doza koja se normalno konzumira pomoću čaja; To može podnijeti zašto se Kucha Čaj može preporučiti za opuštanje više od stimulacije.

Jedna studija koja je zabilježila stimulaciju s ackrinom nije uspjela pronaći bilo kakvu toleranciju tijekom sedam dana, vremenski okvir u kojem bi kofein normalno pokazao toleranciju. To sugerira da tijelo ili ne može ili ne može imati smanjenu toleranciju na theine, ali to zahtijeva više istraživanja (uključujući usmene studije) za procjenu dalje.

U ovom trenutku na vrijeme, thecine izgleda zanimljivo zbog toga što je jedan od nekoliko spojeva koji će biti uključeni u signalizaciju adenozina, ali ne i dovoljno istraživanja postoji za određivanje gdje može ili ne mora biti korisno kao dodatak.

Posljednje ažuriranje 08/12/2021

Komentiraj