Dodatak nulumbo nukleare – zdravstvene prednosti, doziranje, nuspojave

Nelumbo nukleara je azijska medicina poznata kao 'sveta lotus' koja se koristi u različitim jelima i receptima. Ima nježnu aromu i očito ima vrlo simboličko značenje.

Što se tiče studija na njemu, nedostaje bilo kakve ljudske intervencije. Čini se da je sama biljka prilično visoko u polifenolnim spojevima kao što su katehin i procyanidini i posjeduju vrlo općeniti 'zdrave' svojstva sekundarne za to. Ne postoje previše studija o jedinstvenim bioaktivama u svetom lotusu, ali se ta studija čini se da se usredotoče na neferiju; sastavni dio koji je u ovom trenutku jedinstven za nulumboću nukleariju.

Većina dokaza trenutno koristi ekstrakt samog postrojenja koji pronalaze prednosti koje se mogu postići s drugim dodacima zbog općih krajnjih točaka, ili koriste izolirani neferini u relativno visokim dozama. Studije koje koriste izolirani Neferin navode antidepresivna i sedativna svojstva koja su naizgled moćna, te neka moguća anti-obesogena (ne nužno sagorijevanje masti) i antidijabetička svojstva. Neka svojstva sagorijevanja masti zabilježena su kod cijele biljke, ali ona nisu pretjerano značajna.

Posljednje ažuriranje 08/12/2021

Komentiraj