Dodatak leukcinske kiseline — zdravstvene prednosti, doziranje, nuspojave

Leucinska kiselina (sinonim za pojam α-hidroksiizokaproična kiselina i potonji akronim HICA) je metabolit aminokiseline razgranatog lanca poznate kao leucin; leucin u početku ide u jedan od dva metabolička puta (KIC ili HMB), a zatim se dio KIC-a dalje pretvara u HICA.

Tvrdi se da je HICA antikatabolički i anabolički agens sličan HMB-u. Ograničeni dokazi koji trenutno postoje (doslovno jedna studija na sportašima i spominjanje pilot studije koju su proveli isti istraživači) sugeriraju da postoji korist, ali osim potrebe za replikacijom, ova studija je također zbunjena.

Iako bi bilo nerazborito reći da je HICA neučinkovit (što se čini da nije) i slično nerazborito reći da je gore od HMB-a ili leucine, zbog nedostatka komparativnih podataka između Hice i HMB / Leucine pitanje 'koje se ne može odgovoriti i nemamo nikakvu naznaku ako je Hica bolji ili lošiji od drugih opcija.

Hica drži neko obećanje za buduće istraživanje za rješavanje, ali trenutno nema dovoljno dokaza da podrži svoju uporabu kao dodatak; Može jednostavno biti skuplji i jednako učinkovit leucin.

Posljednje ažuriranje 08/12/2021

Komentiraj