Dodatak kreatinol O-fosfatu — zdravstvene prednosti, doziranje, nuspojave

Kreatinol O-fosfat (COP) je sintetski analog kreatina koji je stvoren kao kardioprotektivni lijek, a čini se da je koristan protiv aritmije i pomaže integritetu srčanog tkiva nakon injekcija do tri grama. Ovim načinom primjene i doziranja, čini se da je siguran i učinkovit.

Nedostaje informacija o oralnom gutanju COP-a i da li se koristi od oralnog unosa u injekcije. Osim toga, čini se da su sva istraživanja starija nekoliko desetljeća i od tada je upravo prestala iz nepoznatih razloga; Čudna stvar za takav obećavajući spoj (osim ako se još jedan kardioprotektivni agens smatra sigurnijim i učinkovitijim, što je injekcije policajca za kliničku uporabu koja nije potrebna za istraživanje).

Zbog nedostatka farmakokinetičkih podataka, teško je utvrditi koristi povezane s gutanjem COP. Ako se apsorbira, bit će kardioprotektivan i siguran. Optimalni režim doziranja u ovom trenutku nije poznat jer nema podataka o bioraspoloživosti.

Za sve namjere i svrhe, suplementaciju COP treba promatrati potpuno drugačije od suplementacije kreatinom. Čak i nakon što COP izgubi fosfornu skupinu, metabolizira se u kreatinol, a ne u kreatin.

Posljednje ažuriranje 08/12/2021

Komentiraj