Dodatak Chlorophytum borivilianum — zdravstvene prednosti, doziranje, nuspojave

Chlorophytum Borivilianum (Safed Musli) je tradicionalno rijetka indijska biljka koja se koristi u Ayurvedi koja je normalno nabavljena u džunglama, ali je od tada počela kultivirati; Ona je upotreba kao adaptogeni spoj i afrodizijak i ponekad se naziva kao Bijelo zlato Zbog bojenja ili nedostatka, ili njegovih korijena koji se smatraju glavnom aktivnom komponentom. Safed Musli ima visok sadržaj saponina i polisaharida, a čini se da je vodeni ekstrakt najaktivnija ekstrakcija (s određenom djelotvornošću koja dolazi iz alkohola ili metanola).

Što se tiče stanja istraživanja, trenutno nema poštene studije na životinjama, dok ljudske studije nedostaju; Dvije ljudske studije trenutno na ispitu su zbunjene uključivanjem jednakih dijelova mucuna pruriensa i, koji obećavaju, imaju financiranje od tvrtke koja proizvodi upotrijebljeni spoj. Ove rezultate treba uzeti sa skepticizmom.

Čini se da je Safed Musli kod štakora prilično učinkovit afrodizijak i sredstvo protiv erekcije koje je (barem prema jednoj studiji) bilo nešto manje učinkovito od Viagre; Čini se da se Safed Musli također naziva herbal Viagra, što je slično imenu danom Cnidium Monnieri (proerektilno sredstvo iz tradicionalne kineske medicine). Poput mnogih drugih afrodizijačkih biljaka, spermatogeneza i veličina testisa mogu se povećati; nikakav seksualni učinak Safed Musli nije testiran na ljudima, iako su komparativne studije protiv Asparagus Racemosus i Curculigo Orchioides sugeriraju da je Safed Musli najsnažnija od ove tri biljke.

Posljednje ažuriranje 08/12/2021

Komentiraj