Dodatak Astragalus membranaceus — zdravstvene prednosti, doziranje, nuspojave

Astragalus membranaceus je važna biljka u tradicionalnoj kineskoj medicini. Koristi se u raznim biljnim mješavinama i ‘prirodnim’ pravna sredstva, uključujući Dang-gui buxue tang, koji je Astragalus membranaceus uparen sa Angelicae Sinensis.

Astragalus membranaceus je istražen zbog svojih kardioprotektivnih, protuupalnih i dugovječnih učinaka.

Iako Astragalus membranaceus pokazalo se da suplementacija smanjuje metaboličke i fizičke komplikacije starenja, trenutno ne postoje studije koje pokazuju stvarno produženje životnog vijeka. Sadržaj flavonoida u Astragalus membranaceus također može doprinijeti njegovim kardioprotektivnim učincima. Njegov sadržaj polisaharida također štiti srce jer je snažno protuupalno sredstvo, a može i smanjiti razinu kolesterola, slično ljusci psylliuma, koja je dodatak vlaknima.

Glavni mehanizam od Astragalus membranaceus rezultat je njegovih aktivnih sastojaka. Glavna komponenta je astragalozid IV, koji je ekstrahiran, izoliran i patentiran pod imenom TA-65 i plasiran na tržište kao sredstvo za dugovječnost. Nažalost, astragalozid IV ima nisku bioraspoloživost, što znači da nema’t dobro cirkuliraju tijelom nakon uzimanja. To znači da može biti prisutan u tijelu samo u niskim koncentracijama. Ipak, niske koncentracije astragalozida IV mogu pružiti kardioprotektivne učinke. Nekoliko studija provedenih na astragalozidu IV ima oprečne izvore financiranja, a to nema’da poništi rezultate, replikacija od strane treće strane uvelike bi potvrđivala učinke astragalozida IV.

Astragalus membranaceus suplementacija može pružiti razne zdravstvene dobrobiti, ali zapravo ne može produžiti životni vijek. Kao resveratrol, Astragalus membranaceus je spoj koji dodaje život vašim godinama, umjesto da dodaje godine vašem životu.

Posljednje ažuriranje 08/12/2021

Komentiraj