Dnevno pojedem 1200 kalorija da sagorijevam masnoće, je li u redu?

Sve ovisi o vašoj trenutnoj tjelesnoj težini, količini kalorija koju ste unijeli prije nego što ste započeli dijetu i koliko dugo to planirate raditi.

Recimo da ste prosječan čovjek, 5-10-11 ″, oko 180 kg, možda i malo više. Pokušavate izbaciti malo tjelesne masnoće kako biste bili vitkiji, a budući da je jedini način vitkiji smanjiti veličinu masnih stanica tako što ćete jesti manje / ili sagorjeti više nego što vaše tijelo zahtijeva da biste ostali isti težina.

Čovjek ove veličine i s ovim indeksom tjelesne mase u prosjeku ima malo (vrlo malo) prekomjerne tjelesne težine ili je stavio nešto mišića, ali budući da pokušavate smanjiti količinu tjelesne masti, potonju bismo mogućnost mogli odbaciti.

Vašem tijelu treba oko 2300–2500 kalorija dnevno da bi održalo težinu. To ne nadoknađuje nijednu vježbu. Obuhvaća tjelesne funkcije i možda šetnju do škole, posao itd.

Sada je 1200 kalorija polovica onoga što trebate za održavanje težine. Pretpostavljam scenarij u kojem ste od prehrane od 2400 kalorija dnevno preko 1200 kalorija dnevno preko noći.

U većini okolnosti ovo vam ne bi škodilo ako biste to radili tjedan dana, možda dva, možda čak tri. Ljudsko tijelo može gladovati prilično dugo. Ali to ne znači da je to ispravan način gubitka tjelesne masnoće. Ako samo dva tjedna jedete 1200 kalorija, tada biste izgubili tjelesnu masnoću, ali ne biste pravilno funkcionirali. Bili biste umorni, neprestano biste se borili za izbjegavanje hrane i za većinu ljudi bi nakon tih tjedana izgubili volju da polako počnu s pravilnom prehranom. Odmah bi pojeli više hrane nego prije nego što bi započeli, i tako bi se težina vratila natrag. Tijelo bi pokušalo nadoknaditi izgladnjivanje.

Imao sam oko 185 kg prije godinu i pol. Tijekom ljetne stanke počeo sam gubiti na kilaži, a onda sam stvarno počeo manje jesti i više vježbati kad sam vidio rezultate. To se razvilo u mene neprestano računajući da bih doručak spalio vozeći bicikl do škole, da ako imam samo mali smoothie za ručak, neću se udebljati, a kad se vratim kući, mogu trčati, tako da će mi večera ne utječu na moju težinu. Ovo nije bio pravi put. Izgubio sam puno kilograma, došao sam u dobru formu, ali izgubio sam mišiće, kosti su mi se počele pokazivati ​​i lice mi je utonulo. Procijenio bih da kada sam najviše vježbao i najmanje jeo, dnevni unos bio je oko 1200–1400 kalorija - PREMALO PUT za mladića. Čak bih objasnio članovima obitelji zašto sam uzeo komad čokolade u božićno vrijeme, da to nije zato što ću ponovno biti debeo, to je bio samo mali komadić.

Premotajte unaprijed godinu dana, do prosinca 2016. Radio sam na školskom projektu cijeli mjesec i tako sam jeo više nego što bih trebao, a nisam to nadoknađivao više vježbajući. Stavio sam dobrih 11 kg između sredine studenog i početka siječnja. Ovo nije idealno, a neka odjeća koju sam kupila kad sam bila najtanji trenutno ne pristaje. ALI HOĆE. Nikad nisam prestala vježbati, ali nisam izlazila redovito kao prije, ali sada to radim. Cilj mi je skinuti 9 kg do početka travnja, a evo što radim:

  • Trčite svaki drugi dan. Ne trčite svaki dan. Čak i kao mlada osoba svakodnevno trčanje stvara velik pritisak na sebe. Ako to radite svaki drugi dan, vaše će tijelo imati vremena za odmor i puno je lakše uklopiti trku u svoj raspored svaki drugi dan. Ako možete, napravite nekoliko napora ili sklekova dok trčite. Ne postavljajte nerealni cilj za svoje vrijeme trčanja ili udaljenost. U prilično sam dobroj formi, pa trčim oko 7 km, ali redovito trčim više od godinu dana. Ako ste tek krenuli trčati, samo postavite cilj za 2 km odlaska, 2 km od kuće. Kad dosegnete 2 km, na mjestu skrenite za 180 stupnjeva i trčite kući. Oh, i slušajte glazbu dok trčite. Olakšava to. Slušam glazbu 80-ih, jer je jedna od značajki žanra stalni ritam, pa joj možete prilagoditi svoj tempo.
  • U dane koji ne trče radim trening snage s tjelesnom težinom. Nije puno. Oko 30 sklekova i 20 čučnjeva s bučicom od 24 kg. Nije vrlo teško, može se napraviti za manje od pet minuta. Obično napravim deset sklekova ujutro, deset kad se vratim kući iz škole, a zatim deset prije nego što odem u krevet. Obično radim dva seta od po 10 čučnjeva kad mi se to da tijekom dana. Ove dvije vježbe daju vam snagu gornjeg i donjeg dijela tijela. Jednostavni su, mogu se raditi bilo gdje, a polako ćete vidjeti male rezultate. Ovdje ne pokušavate izgraditi puno mišićne mase, pokušavate postati vitkiji, a ove vježbe usredotočit će sagorijevanje masnoća u rukama, prsima i nogama.
  • Jedite kvalitetnu hranu. Ne naslanjajte se na to. Ali jedite dok se ne osjećate gotovo sitima. Klonite se gaziranih pića ili slatkiša. Jedite kruh, ali to kvalitetan kruh. Ovdje u Danskoj imamo puno pekara, pa je svježi kruh lako pronaći. Ne jedite bijeli kruh, kupite nešto napravljeno od kiselog tijesta i sjemenki. Jedite voće i pijte vodu.

Zapravo je vrlo jednostavno. Tijelu ćete se svidjeti i nakon nekoliko dana. Osjećat ćete se manje napuhnuto, energičnije. Ne kupujte sladoled ili čak samo bocu sode za vikend. Zapamtite, ako ga nemate kod kuće, ne možete ga jesti.

Posljednje ažuriranje 18/12/2020

Komentiraj