Dimocarpus longan suplement — zdravstvene prednosti, doziranje, nuspojave

Longan voće (Dragon Eye i Euphoria Longan oboje su korišteni za označavanje plodova Longan) imaju neku tradicionalnu upotrebu za ublažavanje kognitivnih gubitaka i poboljšanje pamćenja. Dosadašnji ograničeni dokazi upućuju na to da bi to moglo biti točno, jer se čini da oralna primjena plodova štakorima pokazuje snažne neuroprotektivne učinke i dvaput je bila implicirana u poboljšanju kognicije.

Međutim, sastav Longan plodova trenutno nije izvanredan. Izvrstan je izvor elagične i galne kiseline, koje su snažni antioksidansi; ovi spojevi nisu inherentno povezani s poboljšanjima u spoznaji, niti se procijanidini ili katehini nalaze u Longanu. Čini se da zapravo ne postoji velika količina spojeva za koje se zna da su jedinstveni za plodove Longan, koji bi mogli biti otkriveni u budućnosti. Niti jedan bioaktivan nije povezan s kognitivnim zaštitnim svojstvima ili svojstvima poboljšanja pamćenja.

Osim toga, čini se da polisaharidi mogu komunicirati s imunološkim sustavom i mogu djelovati na imunostimulirajući način. Najmanje jedna studija sugerira da je moć usporediva s ganoderičnom kiselinom (iz Reishija), ali to treba ponoviti; to je još jedna avenija koja obećava.

Druge interakcije Longana kao što su interakcije s masnom masom, kvalitetom kože ili interakcije s kolorektalnim karcinomom trenutno su neupadljive. Nema dovoljno dokaza koji bi sugerirali voće Longan kao preporučenu opciju za bilo što, iako bi moglo biti korisna funkcionalna hrana za unos u kognitivne svrhe.

Posljednje ažuriranje 08/12/2021

Komentiraj