Detox: Smatra li se alternativna medicinska praksa detoksikacije legitimnom ili je to nadriliječništvo?

Intervjuirao sam Marianne Morrison iz TMI Colonics za svoj blog nekoliko tjedana unatrag i ona ima nekoliko zaista zanimljivih priča o tome kako toliko ljudi sumnja u hidroterapiju debelog crijeva i ponekad može biti otvoreno nepristojno. Ponavljajući anonimni odgovor u nastavku, nema sumnje da je detoksikacija dugotrajna praksa, iako u različitim oblicima. Ali, sve ono što ** jedemo zaglavi se u našem tijelu i uzrokuje vodeće bolesti.

Naše debelo crijevo možemo usporediti s kanalizacijskim sustavom našeg tijela, a detoksikacija smanjuje toksično opterećenje koje mora nositi. Nakon što sam ga isprobala, mogu vam reći da se osjećam energičnijom.

Dakle, što je legitimno, a što nadriliječništvo? Po mom previše pojednostavljenom mišljenju, nešto je legitimno u zdravstvu i medicini ako se doista osjećate bolje ili su nuspojave manje od troškova onoga što lijek sprečava. To dovodi u pitanje Adderalla i cijelu raspravu o ADHD "epidemiji", ali to je izvan opsega. Budući da sam ga isprobao i zato što sam se osjećao bolje nakon što sam to učinio, hidroterapiju debelog crijeva nazvao bih legitimnom. Jesu li svi oblici detoksikacije, nisam siguran.

Zanimalo bi me što čini odgovor osobe na ovo pitanje "legitimnim" ako mu se nije očistilo debelo crijevo ili nije obavila ozbiljnu detoksikaciju.

Ako želite pročitati više o tome što Marianne ima za reći, evo poveznice na post: TMI Colonics održava vašu probavu (i humor) na putu

Posljednje ažuriranje 13/12/2020

Komentiraj