Da li se kolagen bolje apsorbira tijekom posta?

Pokušat ću odgovoriti na zagonetno pitanje ako se kolagen bolje apsorbira tijekom posta.

Kratki odgovor je: NE.

Kolagen se tijekom posta ne apsorbira u većem stupnju.

Kolagen stvara proteine ​​u životinjama kojih ima najviše. Za više informacija o kolagenu pogledajte:

  • Odgovor Rolfa Kohla na Koje su prednosti kolagena?
  • Odgovor Rolfa Kohla na Koji je glavni sastojak želatine?
  • Odgovor Rolfa Kohla na Koji su proteini fiziološki zajednički svim životinjama?

Da bih dao detaljniji odgovor, moram priznati: čini se da je pitanje zbunjujuće.

Druga je mogućnost da vaš engleski ne razumijem lako. Pokušat ću protumačiti neke mogućnosti koje mi padaju na pamet:

.

1. Vlastiti kolagen

Vaše tijelo sadrži puno kolagena. Ne apsorbira se. Smješta se između vaših stanica (naziva se izvanstanični matriks) i održava vaše stanice u najboljoj formi. Samo se prometom tkiva izvanstanični matriks (koji sadrži kolagen) probavi, a male molekularne frakcije apsorbiraju. Vaše hranjivo stanje ne ometa ove procese, ali kada se posti jako teško (zvano izgladnjivanje), vaše se tjelesno tkivo i izvanstanični matriks razgrađuju kako bi stekli malo energije.

.

2. Vanzemaljski vanjski kolagen

Ali možda ste pokušali tražiti nešto drugo: ako dođete u kontakt s vanzemaljskim kolagenom od drugih životinja, kao kada žilavim trupom ili gumenim medvjedom ili kremom koja sadrži kolagenski materijal koža ne može apsorbirati kolagen, neovisno o vašoj hranjivoj vrijednosti država. Za daljnje informacije pogledajte:

  • Odgovor Rolfa Kohla na Da li djeluju kreme s kolagenom?

.

3. Kolagen crijevno apliciran

Ali možda ste htjeli pokušati izraziti drugačije pitanje i tražili ste probavljivost potrošnje kolagena. Ali imam ogromne poteškoće da protumačim vaše misli u ovom slučaju, jer je unošenje kolagena kontradiktorno postu. Dakle, tijekom posta ne možete proždirati životinjsko tkivo niti kolagen koji iz njega proizlazi. Možete samo ako prestanete postiti.

Dakle, u slučaju da se vaše pitanje možda odnosi na unos kolagena nakon prestanka posta želudac će probaviti proteine ​​kao kolagen u aminokiseline, a crijevni će ih trakt apsorbirati u krv, a jetra ih djelomično očistiti. Vaše hranjivo stanje ne ometa ove procese. Izvor kolagena također nema učinka, pa ako se kanibalizirate, postupak je isti kao i kod konzumacije životinjskih proizvoda.

Ali budite sigurni, molekule kolagena kao i drugi proteini neće i ne mogu prodrijeti u bilo koju staničnu membranu i hoće i ne mogu se apsorbirati.

Postoje neki crijevni paraziti koji bi mogli apsorpcijom kože na kraju unijeti neke male proteine, ali neće apsorbirati i neprobavljeni kolagen. Te su molekule daleko preveliki komadi.

.

Nisam siguran da sam razumio vaše škakljivo ispitivanje, ali trudio sam se najbolje što sam mogao.

Posljednje ažuriranje 14/12/2020

Komentiraj