Ako pojedem oko 988 kalorija dnevno, bih li smršavio? Ovo je za mene normalna prehrana koju bih normalno jeo.

Zdravo! Pitate da li biste smršavjeli ako dnevno unesete oko 988 kalorija. Otprilike 40 godina vodim i isključujem način života s niskim udjelom ugljikohidrata. Slijedi vrlo osnovno i pojednostavljeno objašnjenje.

Vaše tijelo koristi kalorije samo da postoji. Ovo je tvoj Bazalna stopa metabolizma (BMR). Ova stopa uzima u obzir vaš spol, visinu i trenutnu težinu. Napominjemo: kako gubite i / ili debljate, BMR će se mijenjati. Evo poveznice na jedan kalkulator. Ovaj je izvrstan jer može vršiti razne izračune (ili možete guglati za ostale):

BMR kalkulator

Toj količini kalorija u mirovanju morate dodati koliko trošite na dnevne aktivnosti. . . vježbanje, čišćenje kuće, kupovina itd. Sad ćete imati opću ideju o tome što vaše tijelo treba održavanje njegova težina. Da biste smršavjeli, unesite manje kalorija. Da biste se udebljali, unesite više kalorija. Ali budi pažljiv. Ako stalno konzumirate MALO kalorija nego što je vašem tijelu potrebno samo da biste cijeli dan sjedili na sofi (vaša metabolička težina u mirovanju prije nego što dodate aktivnost), moguće je da nakon kratkog vremena NEćete izgubiti na težini. Vaše će tijelo pomisliti da gladuje i pokušat će se držati dragog života. Nadam se da će vam ovo pojednostavljeno objašnjenje pomoći.

Posljednje ažuriranje 01/12/2020

Komentiraj